Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć 🙂
Przeczytałam już wiele postów, fora, obejrzałam filmy na YouTube. Wciąż zdania podzielone...Mianowice temat cross vs MTB.
Cel: asfalt, szutry, dukty leśne. Na dojazd do pracy i jazdę po mieście mam rower, ale też z chęcią zrobiłabym rotację z nowym. Weekendowo myślę 50:50, raz asfalt raz las. Dystans czasem 50-100 km las mieszany z asfaltem, z przewagą asfaltu, czasem krótsze trasy po lesie.
Budżet to ok.3500, max. 4000.
Miałam na oku również rowery z drugiej ręki:
Marlin Trek 7 gen 3
(używka można dorwać za 4tys.)
Marlin Trek 7 gen 2
Marlin Trek 8
CUBE ACCESS WS EXC
Trek Dual Sport 3
z góry dziękuję za odpowiedzi, miłej niedzieli ☺
Napisano

Jeśli mieszkasz w Gdańsku, Wrocławiu albo Warszawie - masz stacjonarne salony CR - to nie to samo co wypożyczenie ale można zrobić kilka rund na dedykowanej bieżni, można powąchać, pomacać...

• +1 pomógł 1
Napisano

Wyżej masz najlepszą opcje zaproponowaną czyli prztestowanie samemu w praktyce bo forami, opiniami, filmikami jedynie człowiek sobie robie mętlik i "karuzele" w głowie.

Te 200 zł jeśli nawet poświęcisz w imie "idealnego" dobrania roweru jest naprawdę niewielkim kosztem patrząc na to że masz wtedy "sprzęt" pod siebie, tobie pasujący, a branie pod uwage czy to ze strony producenta czy od forumowiczów który wygodniejszy, który dla ciebie jest zgubne przez to że osoba 170cm i osoba z 170cm może mieć tak różne proporcje ciała że takie miary są tylko czysto teoretyczne i POGLĄDOWE.

Aby było ciut "wiarygodnie" sam od ponad tygodnia szukam intensywnie roweru i już się przekonałem o tym na własnej skórze. ;)

• +1 pomógł 1