marcin3miasto Napisano Sobota o 16:15 Napisano Sobota o 16:15 Witam Zastanawiam się nad zakupem nowego sprzętu. Obecnie mam Epica i chciałem zmienić na nowego, dopóki nie znalazłem Scotta. Nigdy nie posiadałem Scotta ani na takowym nie jeździłem, słyszałem też dużo złego na temat ukrytego dampera w ramie. Może ktoś z was posiada któryś z tych rowerów i zna ich plusy i minusy. Dodam, że mogę je kupić w tej samej cenie. Spec https://www.specialized.com/pl/pl/epic-8-pro/p/4221503?color=5442266-4221503&searchText=90325-1204 Scott https://www.scott.pl/produkt/1838/13265/Rower-Spark-RC-World-Cup/ Cytuj
KNKS Napisano Sobota o 20:54 Napisano Sobota o 20:54 (edytowane) Radziłbym zacząć od zapoznania się ze specyficznym działaniem mechanizmów spod znaku Sram Transmission. Spark RC World Cup ma Flight Attendant. To nowość i też wypadałoby ją przetestować, bo cholera wie czy to nie jakiś badziew na miarę Brain'a. Damper w ramie? Mam trzeciego Spark RC i nie zauważyłem żadnych problemów. Przynajmniej takich wykraczających poza zwyczajowe dla FS zużycie eksploatacyjne. Edytowane Sobota o 21:08 przez KNKS Cytuj
marcin3miasto Napisano Niedziela o 07:37 Autor Napisano Niedziela o 07:37 Cytat Radziłbym zacząć od zapoznania się ze specyficznym działaniem mechanizmów spod znaku Sram Transmission. Co jest nie tak z T-type oprócz tego, że jest wolniejszy niż AXS ? Trzeba nauczyć się z nim jeździć i tyle, myślę że skoro ludzie dają radę nie jest tragicznie. Jeśli chodzi o Braina nie mogę powiedzieć złego słowa, jeśli go serwisujesz jak należy, to nie ma problemu. FA jest nowością ale nie wydaje mi się że jest to jakiś must have w tym momencie. Cytuj
XYZPV Napisano Niedziela o 08:07 Napisano Niedziela o 08:07 Bierz speca bo nie ma ani tego śmiesznego dampera w ramie ani linek przez stery. I nie słuchaj bredni o T-Type, przerzutka jak każda inna, tylko droga jak ją zepsujesz, ale kupujesz rower za 45k więc to chyba nie ma znaczenia? W specu którego podlinkowałeś nie ma braina bo wyszli z tego w tej generacji. Także jest 3:0 dla speca za brak udziwnień. 1 Cytuj
marcin3miasto Napisano Niedziela o 08:18 Autor Napisano Niedziela o 08:18 Spec jest moim pierwszym wyborem, ale znalazłem scotta i trochę namierzało mi to w wyborze nie ukrywam, że przez FA. Z tego co wyczytałem i obejrzałem w internetach T-Type X0 jest bardzo dobry nie ma z nim problemów jak z GX, w którym ponoć potrafią padać silniki. Właśnie bardzo ciekawi mnie Sid 3P, zbiera sporo pozytywnych opinii. Fajne jest też to ,że można go upgradować do FA kupując tylko moduł sterujący. Dodatkowo spec ma swata, w którego można wpakować sporo fantów. Cytuj
Tomek595 Napisano wczoraj o 10:26 Napisano wczoraj o 10:26 W dniu 16.03.2025 o 09:07, XYZPV napisał: I nie słuchaj bredni o T-Type, przerzutka jak każda inna, tylko droga jak ją zepsujesz, ale kupujesz rower za 45k więc to chyba nie ma znaczenia? Świetna jest 😅 Chyba w elektryku z manetką do jeżdzenia po miescie . Widać że sie znasz 😅 Cytuj
XYZPV Napisano wczoraj o 12:49 Napisano wczoraj o 12:49 (edytowane) Jak komuś nie pasuje to cyk na OLX i jeszcze będzie na plus. Co niby powiedziałem o niej nie tak? Gość kupuje ją z rowerem a nie jako fanaberię, jakby chciał ulepszyć swój rower T-Typem to bym powiedział nie, jeśli dają go w standardzie to na co narzekać? Ułamie się to co? Nikt nie każe kupować kolejnego T-Type, można sobie wstawić nawet Deorkę za 120zł, wsio ryba. EDIT: Dobra, jednak nie wsadzi deorki bo nie ma prowadzenia pod linkę, no to to jest wada tego speca. Edytowane wczoraj o 12:58 przez XYZPV Cytuj
Tyfon79 Napisano wczoraj o 12:58 Napisano wczoraj o 12:58 Jedni T-Type uwielbiają i nigdy więcej linki a drudzy nie cierpią. Jest zbyt dużo rozbieżności więc moim zdaniem samemu trzeba do swojej jazdy wyrobić sobie opinię. No ale ciężko dziś szukać za tyle siana czegoś bez elektryki wiec jak jest w zestawie to się bierze i tyle. Nie spasuje to wypad i tyle a nie by to było kryterium wyboru. To tylko część szpeja a liczy się cała reszta. Cytuj
marcin3miasto Napisano wczoraj o 15:34 Autor Napisano wczoraj o 15:34 Dzięki wszystkim za opinie, rower zakupiony wybrałem speca w malowaniu factory racing jak w linku. Jeszcze nie testowałem T-Type ale widzę że budzi wiele kontrowersji. W moim starym Epiku mam XX1 AXS i nie mogę złego słowa powiedzieć działa super szybko i niezawodnie. Z mojej strony powiem że jeśli ktoś zastanawia się czy zainwestować w elektronikę to polecam. Jedyny minus to pamiętać o ładowaniu baterii. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi