Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 30.03.2025 o 08:44, Stefcshg napisał:

Raz piszesz, że wszystko jedno czy 1x10, czy 3x7, ale że jest "słaba fizycznie"; drugim razem, że "na tych 29-calowych sobie kurczę średnio radzi w terenie… Kompletnie nie kontroluje roweru."; za trzecim razem, że to "na jej potrzeby jeżdżenia po płaskim lesie z 6-latkiem". Czyli próbowała, ale teraz przewartościowała potrzeby i ma  takie, że chce już tylko z dzieckiem po płaskim lesie? O co tu chodzi...

A o co chodzi z tym, że "Koła 26 to obecnie rzeczywiście rowery dziecięce, przy czym producenci i tu przechodzą na 27.5"...

Nie wyłapałem tego, ale zaraz mogę wyłapać co innego...

Cześć, uznałem że 1x10 będzie łatwiejsze w obsłudze niż 3x7 - i faktycznie jazda po lesie z dzieckiem nie będzie wymagała aż 21 biegów. Pewnie równie dobrze by jej wystarczyły 3 biegi w piaście i również byłby spokój.

Pisząc "w terenie" miałem na myśli również zwykłe jeżdżenie po lesie, ale nawet na chodniku słabo jej technicznie idzie jeżdżenie na 29', dlatego uznałem że mniejsze koła będą lepsze.

Napisano

Tak, dzięki - zamówiłem tego 6.0 wbrew sugestiom bo wybrałem sprężynowy amortyzator, czekam na kuriera.

Ciekaw jestem czy samemu dam radę z montażem czy trzeba będzie oddać do serwisu, żeby go złożyć :)

Napisano

Cześć, zamawiałem stamtąd rower 2 lata temu - o ile pamiętam musisz tylko ustawić kierownicę, bo w kartonie jest ustawiona równolegle do ramy i przykręcić siodełko. No i pedały - o ile je dokupiłeś ;)

Napisano

No właśnie nie wziąłem, kupimy już gdzieś lokalnie jakie sobie żona wybierze ;) 

Bałem się że trzeba będzie ustawiać jakoś hamulce tarczowe i przerzutki od zera…

Trxymam kciuki żeby było tak jak napisałeś :)