Kubarokiz Napisano 14 Marca Napisano 14 Marca Dzien dobry mam problem bo chciałem sobie sam zrobic serwis olejowy niby spuściłem powietrze a jak wykręciłem śrubkę z dołu to i tak strzeliło mi powietrzem tak że olej się wszędzie rozbryzgł więc pewnie jakoś słabo to spuściłem nie wiem niby więcej już nie leciało ale rower był w powietrzu nie dobijałem zawiasu do końca, zdjalem golenie dolne i tlumik mi się schowal do środka od strony komory powietrznej i ni cholere nie wiem jak go wyjąć googlowalem ale nic nie znalazłem pomoże ktoś co mam zrobić? Cytuj
Het996 Napisano 14 Marca Napisano 14 Marca Panie, ciężka sprawa. Raczej już tego nie wyciagniesz Cytuj
Het996 Napisano 14 Marca Napisano 14 Marca Panie, ciężka sprawa, raczej już tego nie wyciagniesz Cytuj
Kubarokiz Napisano 14 Marca Autor Napisano 14 Marca Panie kochany weź tak nawet nie mów:D Co mam teraz zrobić ew dlaczego tak się stało? Cytuj
Rafał87 Napisano 14 Marca Napisano 14 Marca Spuściło Ci powietrze z komory pozytywnej a zostało ciśnienie w negatywnej, po spuszczeniu trochę powietrza powinieneś rozciągnąć amora na maxa żeby wyższe ciśnienie z komory negatywnej przeszło do pozytywnej i tak powtórzyć pare razy. To co teraz możesz zrobić to nabić pozytywną do wyższego ciśnienia niż znajduje się w negatywnej i powinno Ci wysuwać ten trzpień. Potem lekko spuszczasz ciśnienie i ciągniesz ten trzpień do dołu aby nie dawać mu się chować bo tylko w jego maksymalnym wyciagnięciu jest przejście pomiędzy komorami i tylko w taki sposób spuścisz powietrze z obu komór. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi