Skocz do zawartości
  • 0

Merida big nine limited 22/23

Pytanie

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Na dzień dobry do wymiany tłumik w amortyzatorze na ABS+. Koszt około 150zl. Seryjny tłumik ma taką charakterystykę że powyżej 80kg masy użytkownika i prawidłowo ustawionym sag-u przy hamowaniu zapada się, zjadając połowę skoku.

Warto wymienić tarcze i klocki żeby to fajnie hamowało.

Rama na żywo wygląda ładnie i na dobrze wykonaną. Geometria jest zachowawcza, raczej rekreacyjna i skrojona pod uniwersalny użytek.

Czy warto upgrade? Moim zdaniem wymiana tłumika i inwestycja w hamulce to granica rozsądku. Resztę wymieniać w miarę zużycia.

• 0
Napisano

Mam ten rower od końcówki 2020 roku był to model na rok 2021. U mnie z oryginalnej konfiguracji pozostały zaciski, przerzutka i manetka. Schodziłem z wagą, bo kupiłem go do ścigania dla ramy a jej nie było można nabyć osobno. Mimo,że super lekka nie jest to można coś fajnego z tego wyciągnąć. Dla poprawy hamowania wymieniłem na klamki które mają servo wawe, klocki i tarcze, ja ważę mniej niż 80 i nie zawuażam tego o czym pisze poprzednik,  nie wymieniałem też tłumika, bo w zasadzie to amortyzator który używam zimą ale porównując z rebą uważam,że jest spoko, zaznaczam przy wadze mniejszej niż 80 kg bo tam golenie to 30mm. Czy warto wymieniać i robić upgrade to musisz sam sobie odpowiedzieć, dla mnie było warto i już kilka lat bezawaryjnie mi służy ale dziś może znalazłaby się inna, ciekawsza baza albo rama-nie wiem.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...