Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, szukam roweru MTB do 3000 zł dla żony. Chciałbym, żeby był solidny i sprawdzał się głównie na asfalcie, ale również na lekkim szutrze. Zastanawiam się nad Orbea Onna 30, ale nie jestem pewny, czy to najlepszy wybór. Może macie doświadczenie z tym modelem lub innymi rowerami w tej cenie? Chciałbym, żeby był wygodny, trwały i uniwersalny, bo nie planujemy ekstremalnych tras, ale rower musi wytrzymać trochę różnych warunków.

Wzrost: 164 cm

Waga: 60 kg

Napisano
Cytat

Chciałbym, żeby był solidny i sprawdzał się głównie na asfalcie, ale również na lekkim szutrze.

To nie są warunki do jazdy rowerem MTB. Rowery górskie służą do targania w ciężkim terenie a nie po asfalcie. 

Poszukaj roweru crossowego, lepiej sprawdzi się w warunkach jakie opisujesz, będzie gwarantował bardziej wyprostowaną pozycję.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Hej, chciałbym się podpiąć do tematu. 
Szukam dla siebie roweru  MTB (187cm wzrostu / 90kg wagi) do hulania po lasach. 
Znalazłem na hiszpańskiej stronce  Merida Big Nine 500 ES MTB Bike 2024 
Z przesyłką wyjdzie około 2800zł 
Czy znajdę coś o podobnej jakości taniej? 
I czy ewentualnie ktoś kupował rower z za granicy?
Na co zwrócić uwagę i co zadbać przed zakupem? 

Z góry dziękuję odpowiedzi 

Napisano

Wielu z nas kupowało. Na wszeeelki wypadek możesz nagrywać odpakowywanie gdyby czegoś przypaaadkiem zabrakło w pudle.

W tej cenie rower bardzo fajny. Jeżeli Ci odpowiada to konkurencji raczej nie ma.

Napisano

Merida jest gorsza od linkowanego powyżej Radona tylko pod względem sztywnych osi ale ma lepszy amor, napęd (Deore 1x12 vs Cues 1x11), hamulce i suport (BSA vs pressfit). Myślę, że w tej cenie to bardzo dobra oferta

Napisano (edytowane)

W zeszłym roku kupowalem Radona 8 i smialo moge polecic, bardzo fajny rower, jedynie co to mozna pomyslec o zmianie opony z przodu bo bardzo duza kostka  do ciezkich zastosowan :)

Na pepperze pojawila sie okazja na scotta tez mozna pomyslec https://www.pepper.pl/promocje/rower-mtb-scott-scale-970-z-amortyzatorem-rockshox-judy-air-zdalna-blokada-oraz-naped-sram-1-x-12-1022180

Edytowane przez eliminat
Napisano (edytowane)

Jeżeli patrzysz na coś więcej niż napis na ramie i wygląd to z wymienionych w Twoim budżecie wchodzi w grę tylko linkowana Merida i Radon. 

Ani Scott ani Romet nie są warte uwagi.

Edytowane przez chudzinki
Napisano

Dziękuję za każdą opinie.
Szukałem jeszcze przez weekend i znalazłem w podobnej cenie do Radona 8.0 rower Cannondale TRAIL SL 3 - 29" Mountainbike - 2022. Który z tych dwóch wypada lepiej? 

Napisano

Witam,

Mam pytanie odnośnie Merida Big Nine 500 ES MTB Bike 2024 którą podlinkował Stanley_S.
Czy na 182 cm i rozkrok ok 82 cm rozmiar XL będzie dobry? Na stronie cicloscorredor jest podane że rozkrok dla XL to podobno 80 cm. Ogólnie szukałem jakiegoś roweru MTB do tych 2500 zł tutaj wychodzi z przesyłką ok 2820 zł ale z tego co widzę to warto dopłacić.
Czy przy zamówieniu w sklepie cicloscorredor faktycznie trzeba podawać numer pesel jako ID Number? Prawidłowy numer ID jest potem jakoś sprawdzany/wymagany?