Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam zapytanie do osób które pomalowały w lakierni swoją ramę rowerową. sam osobiście przymierzam się do pomalowania ramy i mam pytanie. czy oddając ramę, należy przejmować się miejscem montażu haka przerzutki (gniazdem haka w ramie), czy po pomalowaniu nie będzie problemu z montażem haka. dowiedziałem się z lakierni, że miejsce montażu haka jest również malowane (jak to ostatnio modne - proszkowo), więc warstwa jest gruba, a boje się, że poznjej przez pogrubienie bocznych ścianek gniazda - hak może mieć problem żeby wejść na swoje miejsce. tak miałem kiedyś z inną ramą x lat temu, stąd pytam. jak to w ogóle wygląda w przypadku kogoś, kto oddawał ramę do malowana i późniejszym montażu podzespołów. w moim rowerze w miejscu haka jest miejsce tylko na hak, więc kazde jedno pogrubienie bocznych ścianek tego elementu powoduje później problem z włożeniem haka, bo te dwa elementy pasują do siebie jak puzle. najlepiej bym chciał polakierować natryskowo, tam jest jeszcze cienka warstwa), pozdrawiam i dzięki za wszelkie rady oraz spostrzeżenia

IMG_20250311_193931.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...