kniaz Napisano Poniedziałek o 23:15 Napisano Poniedziałek o 23:15 czy ktoś ma jakąś wiedzę, albo lepiej doświadczenia z mieszaniem napędów 12rz. Shimano. Konkretnie mam na myśli manetki MTB w połączeniu z przerzutkami, mechanizmem korbowym i kasetą szosa ? Cytuj
Rafał87 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Manetka mtb z przerzutką tył szosa nie jest kompatybilna (inny ciąg linki) jeśli o to Ci chodzi. 1 Cytuj
kniaz Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu o.k. jasne. Natomiast manetka mtb z przerzutką przednią szosa ? No i w takim razie jeszcze kaseta szosa 12rz. z przerzutką mtb 12rz. ? Cytuj
Rafał87 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Chyba nie znajdziesz przerzutki mtb 12rz. która będzie współgrać z kasetą o tak małych największych zębatkach jakie występują w szosie. Manetka mtb przód powinna zatrybić z przerzutką przednią szosową ale będzie brak trymowania. Co konkretnie chcesz uzyskać? co z czym połączyć? Cytuj
uzurpator Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 21 godzin temu, kniaz napisał: czy ktoś ma jakąś wiedzę, albo lepiej doświadczenia z mieszaniem napędów 12rz. Shimano. Konkretnie mam na myśli manetki MTB w połączeniu z przerzutkami, mechanizmem korbowym i kasetą szosa ? Jeneralnie to 12rz shimano to jest Di2, więc opcji nie ma, bo chyba XTR/XT Di2 to trochę relikt przeszłości. Co do mechaniki, to jedyne 12rz shimano to 105, które, zdaje się, działa w systemie szosowym shimano, więc 12 rzędowych manetek flat-bar nie ma. 12 rzędowe manetki MTB shimano w połączeniu z klasyczną 10 rzędową przerzutką pod 3x10 ogarniają 12 rzędowe szosowe kasety. Mam dwa rowery z takim ustawieniem. Jest to trochę dzierg, ale działa. Co do przedniej przerzutki, to już w ogóle problem, bo szosowe i górskie się nie lubią. Jedyne co mnie się udało jako tako ustawić to szosowe klamki do przerzutki MTB na 2xX. Co konkretnie chcesz uzyskać? Cytuj
chrismel Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Do 9s włącznie można było uskuteczniać różne kombinacje. Przy 12s napędy stały się bardzo wrażliwe i nie bawił bym się w eksperymenty. Cytuj
KSikorski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cytat Do 9s włącznie można było uskuteczniać różne kombinacje Aktualnie jest kompatybilność flat bar/drop bar w zakresie 9 do 11 biegów dzięki grupie cues. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi