kniaz Napisano Poniedziałek o 23:15 Napisano Poniedziałek o 23:15 czy ktoś ma jakąś wiedzę, albo lepiej doświadczenia z mieszaniem napędów 12rz. Shimano. Konkretnie mam na myśli manetki MTB w połączeniu z przerzutkami, mechanizmem korbowym i kasetą szosa ? Cytuj
Rafał87 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Manetka mtb z przerzutką tył szosa nie jest kompatybilna (inny ciąg linki) jeśli o to Ci chodzi. 1 Cytuj
kniaz Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu o.k. jasne. Natomiast manetka mtb z przerzutką przednią szosa ? No i w takim razie jeszcze kaseta szosa 12rz. z przerzutką mtb 12rz. ? Cytuj
Rafał87 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Chyba nie znajdziesz przerzutki mtb 12rz. która będzie współgrać z kasetą o tak małych największych zębatkach jakie występują w szosie. Manetka mtb przód powinna zatrybić z przerzutką przednią szosową ale będzie brak trymowania. Co konkretnie chcesz uzyskać? co z czym połączyć? Cytuj
uzurpator Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 21 godzin temu, kniaz napisał: czy ktoś ma jakąś wiedzę, albo lepiej doświadczenia z mieszaniem napędów 12rz. Shimano. Konkretnie mam na myśli manetki MTB w połączeniu z przerzutkami, mechanizmem korbowym i kasetą szosa ? Jeneralnie to 12rz shimano to jest Di2, więc opcji nie ma, bo chyba XTR/XT Di2 to trochę relikt przeszłości. Co do mechaniki, to jedyne 12rz shimano to 105, które, zdaje się, działa w systemie szosowym shimano, więc 12 rzędowych manetek flat-bar nie ma. 12 rzędowe manetki MTB shimano w połączeniu z klasyczną 10 rzędową przerzutką pod 3x10 ogarniają 12 rzędowe szosowe kasety. Mam dwa rowery z takim ustawieniem. Jest to trochę dzierg, ale działa. Co do przedniej przerzutki, to już w ogóle problem, bo szosowe i górskie się nie lubią. Jedyne co mnie się udało jako tako ustawić to szosowe klamki do przerzutki MTB na 2xX. Co konkretnie chcesz uzyskać? Cytuj
chrismel Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Do 9s włącznie można było uskuteczniać różne kombinacje. Przy 12s napędy stały się bardzo wrażliwe i nie bawił bym się w eksperymenty. Cytuj
KSikorski Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Cytat Do 9s włącznie można było uskuteczniać różne kombinacje Aktualnie jest kompatybilność flat bar/drop bar w zakresie 9 do 11 biegów dzięki grupie cues. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi