Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć

Od kilku miesięcy rozglądam się za nowym rowerem, bo mój dwudziestoletni składak Jubilat/Wigry na kołach 24” ledwo już daje radę.

Po przejrzeniu starszych wątków na forum byłem zdecydowany na Lazaro Aero v1, głównie ze względu na:

• ma możliwość montażu błotników
  • ma możliwość montażu bagażnika co jest dla mnie kluczowe, bo czasami wożę ze sobą rzeczy +20kg
  • brak amortyzatora – czytałem, że tanie amortyzatory niewiele dają, a tylko zwiększają wagę, dlatego odrzuciłem Lazaro elitary v1, mimo że kuszą tam hamulce tarczowe
  • szybkość - zależy mi na dynamicznym rowerze, a ten chyba taki jest

Jednak w nowszych dyskusjach coraz częściej pojawiają się opinie, że rowery Lazaro są przestarzałe i mało konkurencyjne, dlatego wstrzymałem się z zakupem. Czy możecie doradzić, czy warto inwestować w Aero V1, Elitary, czy może polecicie coś innego w budżecie do 1600 zł?

Ważę 70kg, wzrost 175cm. Miesięcznie robię 800-1000km (60% asfalt, 25% polne drogi/lasy, 15% szuter) w każdą pogodę. Nie chcę inwestować w droższy rower, bo korzystam z niego na co dzień i zdarza mi się zostawiać go na +1h, co zwiększa ryzyko kradzieży. W przypadku tańszego modelu ewentualna strata nie będzie aż tak bolała.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Representant
Napisano (edytowane)

To co masz Wigry, czy Jubilata, bo to różnica.

PS Jeszcze w jakim kolorze, bo naprawdę ciężko doradzić bez tego w zakupie czegoś nowego?

Edytowane przez smw44199