Representant Napisano Poniedziałek o 10:34 Napisano Poniedziałek o 10:34 (edytowane) Cześć Od kilku miesięcy rozglądam się za nowym rowerem, bo mój dwudziestoletni składak Jubilat/Wigry na kołach 24” ledwo już daje radę. Po przejrzeniu starszych wątków na forum byłem zdecydowany na Lazaro Aero v1, głównie ze względu na: ma możliwość montażu błotników ma możliwość montażu bagażnika co jest dla mnie kluczowe, bo czasami wożę ze sobą rzeczy +20kg brak amortyzatora – czytałem, że tanie amortyzatory niewiele dają, a tylko zwiększają wagę, dlatego odrzuciłem Lazaro elitary v1, mimo że kuszą tam hamulce tarczowe szybkość - zależy mi na dynamicznym rowerze, a ten chyba taki jest Jednak w nowszych dyskusjach coraz częściej pojawiają się opinie, że rowery Lazaro są przestarzałe i mało konkurencyjne, dlatego wstrzymałem się z zakupem. Czy możecie doradzić, czy warto inwestować w Aero V1, Elitary, czy może polecicie coś innego w budżecie do 1600 zł? Ważę 70kg, wzrost 175cm. Miesięcznie robię 800-1000km (60% asfalt, 25% polne drogi/lasy, 15% szuter) w każdą pogodę. Nie chcę inwestować w droższy rower, bo korzystam z niego na co dzień i zdarza mi się zostawiać go na +1h, co zwiększa ryzyko kradzieży. W przypadku tańszego modelu ewentualna strata nie będzie aż tak bolała. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane Poniedziałek o 10:49 przez Representant Cytuj
smw44199 Napisano Poniedziałek o 13:53 Napisano Poniedziałek o 13:53 (edytowane) To co masz Wigry, czy Jubilata, bo to różnica. PS Jeszcze w jakim kolorze, bo naprawdę ciężko doradzić bez tego w zakupie czegoś nowego? Edytowane Poniedziałek o 13:54 przez smw44199 Cytuj
Garlock Napisano Poniedziałek o 14:07 Napisano Poniedziałek o 14:07 Skoro rower ma koła 24" to Jubilat. Co w sumie ma niewielkie znaczenie. Oba są bardzo archaiczne. Cytuj
Wojcio Napisano Poniedziałek o 16:42 Napisano Poniedziałek o 16:42 To jest dość lekki i śmigły (żona ma wersję damską) rower dla ciebie. https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-dlugodystansowy-elops-500-wysoka-rama/_/R-p-305016 Cena jest wyższa, ale dobrze dopasowane błotniki, bagażnik i oświetlenie dostajesz w cenie. Po Jubilacie możesz doznać szoku... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi