Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"Wysokość wsparcia pokryje maksymalnie połowę kosztów kwalifikowanych zakupu, jednak nie przekroczy kwoty 2500 zł"

to faktycznie szał, będzie sobie można elektroniczną zmieniarkę od SRAMa dokupić 😉 

Napisano

Fajnie, że coś takiego w końcu rusza w Polsce! W Europie to już standard – we Francji dają nawet 4000 € dopłaty, w Niemczech do 30% ceny, a w Holandii rowery elektryczne są tak popularne, że ludzie częściej wybierają je zamiast auta. Nawet w Szwajcarii można zgarnąć dofinansowanie na e-bike’i i rowery cargo.

I to działa! Mniej korków, czystsze powietrze (ja dojeżdżam z pod wawy, i w zime i mnie przytyka od syfu, który leci z pieców... ale moze kiedyś bedziemy mieli powietrze jak w szwajcarii 🤪), więcej miejsca na parkingach, a przy okazji człowiek trochę się rusza zamiast kisić się w samochodzie - a czasowo wychodzi mi podobnie

Napisano

Rowerem do pracy, a gdzie go zostawisz ??? 
Rowerem do sklepu a … 

Rowerem do lekarza a … 

Rowerem do urzędu a … 

Tak jest w Polsce więc czy będą dopłaty czy … cokolwiek się stanie to i tak te rowery nie spowodują że będzie mniej aut i mniej ludzi w komunikacji miejskiej. 
Rowery wylądują na balkonach itp 

Polak rowerem sąsiada nie wku … choć by był drogi bo ten się nie zna na rowerach, auto musi być. Wtedy to tak. 

Napisano

Dlaczego Państwo ma mi dopłacać do moich fanaberii? Jednocześnie podosząc cene tej fanaberii o wartość dopłaty conajmniej, hmm czy My już to przerabialiśmy? AAA przecież to nie jest dopłata dla mnie a dla tego kto sprzedaje, dla mnie będzie dodatkowe obciążenie podatkowe, Dziękuje bardzo, głupi pomysł. Przepraszam za chyba nieco polityczny post.

• +1 pomógł 3
Napisano
9 godzin temu, Przecietny napisał:

Dlaczego Państwo ma mi dopłacać do moich fanaberii?

Jakie Państwo ? Jak kupisz elektryka i dostaniesz te 2500 zł to mi zabiorą żeby Tobie dać. Mało tego. Nie zabiorą mi 2500 tylko pewnie ze 3500 no bo jeszcze są jakieś koszty operacyjne. Kto więc skorzysta ? Pomysłodawcy i urzędnicy.

• +1 pomógł 1