Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Szukam roweru do pracy i okazjonalne przejażdżki, 186 wzrost waga 102kg. Nie znam się w ogóle na rowerach ale najbardziej zależałoby mi na crossie albo trekkingówce. Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

Chciałbyś nowy? Niestety w tych cenach nie ma nowych rowerów. Najtańszy jaki znalazłem na stronie CR to ten https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-kross-evado-1-0-pd32252/

przy czym jak bardziej zaczniesz go ujeżdżać to przypuszczam,że  trwały nie będzie gdyż ma najtańszy osprzęt. Coś porządniejszego z hamulcami tarczowymi i to hydraulicznymi oraz kasetą to ten kross: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-kross-evado-4-0-pd35894/

powinien być troche trwalszy, z tym,że są to rowey moim zdaniem do takiej jazdy lekkiej wokół komina, bez szarpania się po lasach, górkach. Taka jazda najlepiej po płaskim terenie w spokojnym tempie.

Napisano

1300 PLN Kands STV 700 model 2023

Na modelu 2013 najeździłem 8k przez 4 lata na płaskim. Później odświeżyłem go na model 2022, na którym mam nakręcone 4,5k w terenie zróżnicowanym. Po 3,5k suport (podszedł lekko rdzą) i tylna przerzutka (pogiąłem ją przy podjeździe w upale) były do wymiany.

Rower prosty w budowie i do ogarnięcia samemu. W serwisie nie będą zdzierać, bo nie ma na czym. Zamiana opon na szybsze wyraźnie przyspieszyła ten rower.