Daimos77 Napisano wczoraj o 17:54 Napisano wczoraj o 17:54 (edytowane) Hej. Czy istnieje możliwość obniżenia skoku sztycy regulowanej? Mam sztyce o skoku 150mm a potrzebuje żeby wysuwała się maksymalnie na 130mm. Uprzedzając pytania, sztyca jest już wsunięta na maxa do rury podsiodłowej. Edytowane wczoraj o 18:01 przez Daimos77 Cytuj
KSikorski Napisano wczoraj o 18:08 Napisano wczoraj o 18:08 Są sztyce, które mają taką funkcjonalność "wbudowaną". W większości innych sztyc da się ograniczyć skok korzystając z własnej inwencji, ale nie ma na to uniwersalnego przepisu. Zależy od konkretnej konstrukcji, ale zazwyczaj da się zmieścić w 15 minutach na tokarce lub godzinie na drukarce 3D. Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 21:04 Napisano wczoraj o 21:04 Ja u córek stosowałem sznurówki, ale to było czasowo zanim nie dorosły do pełnego skoku 🙂. 2 Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 21:41 Napisano wczoraj o 21:41 Normalnie 😁. Przewlekłem jak pręty od siodełka (tak żeby nie zmieniła pozycji) i do zacisku podsiodłówki. Jest trochę zabawy z ustawieniem długości, ale sprawdziło się doskonale. 2 Cytuj
XYZPV Napisano wczoraj o 21:57 Napisano wczoraj o 21:57 Bez podania modelu sztycy to mało pomogę Oneup się da, nowe sygnowane logiem Canyona się da, BikeYoke się da, pewnie wiele innych też. Cytuj
Daimos77 Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu @XYZPV Ciężko stwierdzić co to za model sztycy 😞 Jest to sztyca montowana w rowerze Raymon FullRay 150E 9.0 SE z logiem Raymona, a kto jest producentem tej sztycy to niestety nie wiem 😕 https://99spokes.com/en-EU/bikes/rraymon/2024/fullray-150e-9.0-se Cytuj
XYZPV Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) Na fotkach wygląda trochę jak konstrukcja Canyona, nie zdziwiłbym się, jakby to było to samo, wtedy się odkreca górna nakrętkę i ustawia taki plastik ząbkowany który jest pod nią. https://www.canyon.com/en-bg/customer-service/mountain/strive/#video=videos-how-to-change-the-travel-on-your-canyon-g5-dropper-seatpost-2022 Edytowane 14 godzin temu przez XYZPV 1 Cytuj
wr81 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) Akurat wczoraj wpadłem na ten filmik, generalnie chyba wszystkie sztyce działają na tej zasadzie jeżeli chodzi o prowadzenie, różnica jest w ilości i szerokości tych prowadnic.. Edytowane 4 godziny temu przez wr81 Cytuj
Daimos77 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu @XYZPV Tylko, że ta moja sztyca jest chyba nierozbieralna, bo ta nakrętka u góry jest jakby całością z dolną częścią... @wr81 O, bardzo ciekawy film Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi