Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć wszystkim,

po wielu latach czas na wymianę starych rowerów dla mnie i żony.

Chciałbym zmieścić się w 5000zł za oba. Nie jesteśmy jakimiś maniakami więc jeśli będzie 3-4 tys to nawet lepiej.

Rowery uniwersalne ( a raczej górski MTB?) do jazy po drodze asfaltowej ale także po łąkach czy lasach [lubimy z dziećmi zrobić 10-20km w ciągu dnia].

Tak naprawdę zależy nam na tym żeby były wygodne siodełka i rączki bo po jeździe w lesie zazwyczaj nas bolą tyłki :) i dłonie...

Ja:

188cm i 105kg

Żona:

165cm i 65kg

Co polecacie? Jaka rama dla mnie i żony i jakie koła? Na każdej stronie informację są różne...

Kiedyś myślałem o Giancie Talon 3. Ewentualnie coś z marek, które kojarzę czyli Unibike, Romet czy Trek [to już chyba poza półką cenową?].

Dzięki za jakieś linki i podpowiedzi co wybrać

Edytowane przez max188
Dopisana kwota
Napisano (edytowane)

o kurcze pierwsze słyszę i takiej marce.

Czym się różni X5 od X7 ?

Gdzie na śląsku można zobaczyć ten rower? bo sprawdziłem sklepy w mojej okolicy i nikt nie ma takiej firmy.

Porównując np do Gianta?

Przy naszych wzrostach i wadze jakiej ramy i kół szukać? czy to wszystko zależy od marki bo tak jak mówiłem różne strony różnie podają.

Edytowane przez max188
dodatkowe pytania
Napisano

Ok. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?

@emskipodał w porządku rowery i będę ich szukać ale może cos sie znajdzie z tych marek o które pytałem. Takich dla zwykłego śmiertelnika 😁