max188 Napisano Niedziela o 13:18 Napisano Niedziela o 13:18 (edytowane) Cześć wszystkim, po wielu latach czas na wymianę starych rowerów dla mnie i żony. Chciałbym zmieścić się w 5000zł za oba. Nie jesteśmy jakimiś maniakami więc jeśli będzie 3-4 tys to nawet lepiej. Rowery uniwersalne ( a raczej górski MTB?) do jazy po drodze asfaltowej ale także po łąkach czy lasach [lubimy z dziećmi zrobić 10-20km w ciągu dnia]. Tak naprawdę zależy nam na tym żeby były wygodne siodełka i rączki bo po jeździe w lesie zazwyczaj nas bolą tyłki i dłonie... Ja: 188cm i 105kg Żona: 165cm i 65kg Co polecacie? Jaka rama dla mnie i żony i jakie koła? Na każdej stronie informację są różne... Kiedyś myślałem o Giancie Talon 3. Ewentualnie coś z marek, które kojarzę czyli Unibike, Romet czy Trek [to już chyba poza półką cenową?]. Dzięki za jakieś linki i podpowiedzi co wybrać Edytowane Niedziela o 13:19 przez max188 Dopisana kwota Cytuj
emski Napisano Niedziela o 15:11 Napisano Niedziela o 15:11 Polygon Heist X5, jak znajdziesz x7 - bierz x7 Cytuj
max188 Napisano Niedziela o 16:27 Autor Napisano Niedziela o 16:27 (edytowane) o kurcze pierwsze słyszę i takiej marce. Czym się różni X5 od X7 ? Gdzie na śląsku można zobaczyć ten rower? bo sprawdziłem sklepy w mojej okolicy i nikt nie ma takiej firmy. Porównując np do Gianta? Przy naszych wzrostach i wadze jakiej ramy i kół szukać? czy to wszystko zależy od marki bo tak jak mówiłem różne strony różnie podają. Edytowane Niedziela o 16:28 przez max188 dodatkowe pytania Cytuj
emski Napisano Niedziela o 16:46 Napisano Niedziela o 16:46 poszperaj po necie, podzwon po sklepach, x7 ma lepszy osprzęt, tą są crossy - jeżeli mtb, to rower w aktualnych standardach w zbliżonych pieniądzach to radon z bd - przesyłka z DE. https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-al-8.0-3 Cytuj
max188 Napisano wczoraj o 06:39 Autor Napisano wczoraj o 06:39 Ok. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? @emskipodał w porządku rowery i będę ich szukać ale może cos sie znajdzie z tych marek o które pytałem. Takich dla zwykłego śmiertelnika 😁 Cytuj
NerfMe Napisano wczoraj o 12:34 Napisano wczoraj o 12:34 Jeśli o rowery crossowe pytasz to możesz jeszcze spojrzeć na Gainta Roama 1 lub 0, a dla żony Liv Rove 1. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi