anonimwielki Napisano Niedziela o 12:16 Napisano Niedziela o 12:16 Cześć, posiadam esker 2.0 z 2023 na adventx hamulce hamują dosyć słabo mimo dobrej regulacji, jakie polecacie hamulce do zmiany budżet nie gra roli? aktualnie są to tektro MD-C550 i tarcze tektro 160/160mm link do roweru: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-kross-esker-2-0-ms-pd33984/?srsltid=AfmBOoqMdYK-m336HFxEgzPJeWYqjlkbilpSx_D-2Pq6NVk1_JgAPN2E Cytuj
Yarooo Napisano Niedziela o 13:32 Napisano Niedziela o 13:32 Wymiana jednego modelu hamulców mechanicznych na inny nie ma sensu ich działanie jest praktycznie takie same. Pokombinuj z pozostałymi komponentami. Wymień pancerze na niekompresyjne, a klocki hamulcowe na lepszy model. Cytat budżet nie gra roli? Jeżeli budżet nie gra roli wymień na hydrauliczne. Jednak koszt będzie bardzo duży, bo oprócz hamulców trzeba by było wymienić także napęd. Gdybym chciał hydraulikę w gravelu to sprzedał bym stary rower i kupił nowy na hydraulice Cytuj
leejoonidas Napisano Niedziela o 14:37 Napisano Niedziela o 14:37 Zmienić klocki na Shimano Deore BP-M05-RX. Tektro jak i bliźniacze TRP Spyre lepiej hamują na klockach Shimano, sprawdzone przeze mnie jak i innych użytkowników. Do tego wymienć kable i linki na zestaw bezkompresyjny i na szlifowane linki pod tytułem Jagwire Road Pro Brake Cable Kit. Na to wszystko wydasz mniej niż 200 złotych. Cytuj
anonimwielki Napisano Niedziela o 17:15 Autor Napisano Niedziela o 17:15 dzieki wielkie panowie Cytuj
Greg1 Napisano Poniedziałek o 07:48 Napisano Poniedziałek o 07:48 (edytowane) Można też wymienić obecne zaciski na mechaniczno-hydrauliczne, na Ali też za około 200 zł do kupienia. Takie bardziej "firmowe" TRP HY/RD kosztują około 600 zł za komplet, na olx za jakieś 400 zł Edytowane Poniedziałek o 07:51 przez Greg1 Cytuj
nctrns Napisano wczoraj o 08:58 Napisano wczoraj o 08:58 Ja mam w starym rowerze JuinTech mechaniczno hydrauliczne + właśnie bezkompresyjne jagwire i poprawiło to dość zauważalnie hamowanie. Cytuj
marvelo Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) Fajne porównanie działania pancerzy zwykłych i bezkompresyjnych: Przy okazji, taki pancerz Jagwire Keb Sl jest nieznacznie lżejszy niż zwykły ze stalowej, skręconej spirali. Waga to około 38-39 g/ metr. JAGWIRE Brake Cable Pro KEB-SL Slick Lube 3 meter | carbon-black Na metry najtaniej chyba tutaj: Wyniki wyszukiwania Edytowane 16 godzin temu przez marvelo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi