Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 minut temu, Tyfon79 napisał:

Możesz mi napisać czemu Ty lukasz na ramy rozmiaru "S" gdzie są producenci co dają średnie koło? Masz tyle wzrostu co ja wiec jak niby nie ma 29er w rozmiarze "M"? 

@sky87 daj spokój mitologia wiecznie żywa. Fox wychodzi ciut drożej jak coś zdechnie ale czemu miało by tak być i od razu zakładać jakieś kosmiczne koszty to wiedzą chyba tylko ci co czytają. Albo faktycznie ludziska łażą do jakiś paproków, widzą jelonka to kasują. 

Zobrazuje obrazkiem aby lepiej przedstawić obraz sytuacji

Co do cen serwisów wszystkie (polecane) podają podobne ceny i to wraz z modelami ile za jaki. Podstawowy ok. 150 zł a pełny serwis 600+zł trzeba liczyć za lepszy amor. Te z niższej półki to ok. 400-500. Inne serwisy pewnie mają taniej. Ale nie są polecane 😅

Może w górach jest popyt na serwis amorów. Za dużo ciężkiego terenu czy coś. 

Zrzut ekranu 2025-03-08 210503.png

Napisano

Ciebie obchodzi rozmiar "M" i tyle by było w temacie co zresztą potwierdza ów obrazek. Średnie koło jest dla części kobiet lub jak ktoś ma nieco ponad 160 cm wzrostu lub mniej. 

Napisano (edytowane)
59 minut temu, UWAZAJ_Kolo_ci_sie_kreci napisał:

Mnie interesuje odpowiednia geometria a nie rozmiar M. Tutaj rozmiar "M" ma jakąś dziwną geometrię więc ten rower odpada

Gościu to jest rower na bazie ramy z 2022 roku. Jeden z najlepiej podjeżdzajacych fulli na rynku. Wersja enduro u moich dwóch znajomych ma nawet lepsze noty od ówczesnych Reignów, których szła u nas masa. Lukasz na współczesne trendy idące nieco w inną stronę zupełnie odwrotnie czego chcesz. Teoretyzujesz jak to niby się znasz a sam piszesz, że nie śledzisz rynku i coś tam wiesz. Robisz z nas debili? Fox be, waga 16 kg be, ... to może nie zawracaj nam gitary bo szkoda czasu. Przy okazji wchodzisz o ile to prawda bo już powątpiewam w najdroższy segment rowerowy a tu nie ma miejsca na biedę. Sory można iść płakać w kąt i się obrażać ale taka jest prawda. Tym bardziej w BB. Na same opony musisz dać więcej w sezonie niż na podstawowy serwis uginaczy i to przy super oszczędnej jeździe;) Tak czy inaczej powodzenia w wyborze. 

Edytowane przez Tyfon79
Napisano

Ja wybrałem Strive CFR i mam dwa rowery w jednym. Latam traski pod domem, które można by na down country oblecieć, a po kliknięciu manetką mam rasowe enduro które świetnie sprawdza się w górach. No ale ma foxy i waży 16kg więc nie nadaje się 😅