patrykbkw Napisano Piątek o 13:38 Napisano Piątek o 13:38 Dzień dobry chciałbym się poradzić bo mam małe doświadczenie, a mianowicie naderwało mi się jedno mocowanie do bagażnika jak na zdjęciu poniżej. Nie da się go przekręcić ręką, ale też nie próbowałem jakoś mocniej skręcać żeby nie zrobić większej szkody. Co uważacie ? Czy to jakoś wpływa na ramę w sensie jej wytrzymałości? Jak to naprawić? Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 14:13 Napisano Piątek o 14:13 To jest raczej mocowanie dla błotnika, a nie dla bagażnika. Można próbować naprawić we własnym zakresie przemysłowym klejem epoksydowym pokroju Loctite EA 9466 lub hybrydowym, na przykład Loctite HY 4090 GY, można też wysłać do firm specjalizujących się w naprawach carbonu, jak cyklon sport i tym podobne. 1 Cytuj
patrykbkw Napisano Piątek o 21:56 Autor Napisano Piątek o 21:56 @KSikorskitak masz rację mocowanie błotnika. Uważasz, że coś takiego może realnie wpływać na wytrzymałość ramy i bezpieczeństwo? Generalnie w tym momencie nie potrzebuje tej nitonakrętki tylko pytanie czy można z tym jeździć. Dzięki Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 06:27 Napisano Sobota o 06:27 (edytowane) Jak będziesz jeździł to epoksyd będzie korodował (kredował) od światła słonecznego. Oczywiście jest to powolny proces. Niemniej zabezpieczyć warto. Zakleić/zalaminować i polakierować. Edytowane Sobota o 06:29 przez KSikorski Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi