Roman75 Napisano Piątek o 10:19 Napisano Piątek o 10:19 Witam wszystkich forumowiczów. Moje pytanie brzmi co sądzicie na temat Trek Merlin 5 i Trek Merlin 6? Chcę zacząć swoją przygodę z rowerem MTB ponieważ mieszkam blisko terenów leśnych ale także asfaltowych ścieżek rowerowych. Nie jestem wyczynowcem po prostu chcę traktować wyjazd rowerem jako odskocznię od codzienności no i przede wszystkim chodzi o poprawę kondycji i zdrowia. Niestety moje ograniczenia to po pierwsze cena taka jak w tytule no i niestety moja waga na dzień dzisiejszy 119 kg przy wzroście 188 cm. Zastanawiam się nad wymienionymi wcześniej modelami rowerów ale wezmę pod uwagę wasze opinie i inne polecajki. Pozdrawiam! Cytuj
emski Napisano Piątek o 19:51 Napisano Piątek o 19:51 prześlij linki do konkretnych rowerów. przy wskazanej wadze - w większości rowerów hamulce będą do wymiany - na 4 tł. - przynajmniej na przodzie. Cytuj
keltu Napisano Piątek o 19:58 Napisano Piątek o 19:58 https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-al-8.0-3 ~880 EUR z wysyłką do Polski jeśli bierzesz pod uwagę zakup zza granicy, w tych widełkach cenowych to król opłacalności. Z Polski np. Sensa Merano EVO SLE. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Piątek o 22:10 Mod Team Napisano Piątek o 22:10 Dwie rzeczy : opony max 2.25", i całkowita masa dopuszczalna 115 kg (rowerzysta + rower + wyposażenie), czyli można przyjąć, że dla kogoś ważącego ok. 100 kg - pewnie cięższego wytrzyma, ale takie są suche fakty... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi