meitner99 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Mam na sprzedaż rower kupiony przeze mnie jako nowy bezpośrednio ze strony Canyona 5 lutego 2024 roku. Do roweru mam potwierdzenie zakupu czyli rower jest jeszcze na gwarancji. Przez ten czas na rowerze zrobiłem dokładnie 1680 kilometrów. Mogę wysłać potwierdzenie ze Stravy ;). Rower jeździł w głównej mierze po łódzkich lasach, czarnym szlaku Wzniesień Łódzkich i raz podczas urlopu w Borach Tucholskich. Przeważnie jeździłem nim ciągnąć syna w przyczepce rowerowej. Nigdy nie był w górach. Nie startował w wyścigach ani maratonach, nie był nadmiernie eksploatowany. Sam rower prowadzi się pewnie i stabilnie dzięki szerokiej kierownicy i dużej bazie kół. Amortyzator jest w pełni sprawny sztyca regulowana też działa (używana głównie gdy czekałem aż syn dojedzie do mnie swoim rowerem). Układ hamulcowy bez problemu zatrzymywał rower zemną i dodatkowo prawie 30 kilogramową przyczepkę rowerową. Przerzutki też są sprawne. Łańcuch od nowości smarowałem woskiem Ceramicspeeda UFO Drip. Łańcuch nie wykazuje oznak wyciągnięcia, zresztą ciężko po tak niskim przebiegu tego oczekiwać. Na kasecie i blacie nie ma oznak zużycia. Koła przystosowane do konwersji na układ bezdętkowy, obecnie z dętkami, opony posiadają jeszcze "włoski" na brzegach. Względem fabrycznej konfiguracji zmieniłem blat korby na owalny od firmy Alugear w rozmiarze 32, chwyty na Ergon GA2. Zarówno oryginalny blat jak i chwyty dodaję w zestawie. Po za tym założone są pedały zatrzaskowe Shimano M520. W zestawie dodaję jeszcze dodatkowy hak przerzutki, kupiłem go profilaktycznie ale nigdy nie użyłem i błotnik - osłonę amortyzatora od Canyona. Z minusów, rower posiada na ramie kilka odprysków lakieru i parę zarysowań. Niestety obecne lakiery są bardzo delikatne. Wydaje mi się też, że jedna z linek tłucze się wewnątrz ramy. Poniżej fabryczna specyfikacja: Rama Grand Canyon AL SL Wytrzymała aluminiowa rama MTB typu hardtail o optymalnym stosunku sztywności do wagi. Kategoria: 3. Wymiary osi: 12x148 mm Materiał: Aluminium (AL) Widelec amortyzowany RockShox Judy Silver Wymiary osi: 15x110 mm Średnica Goleni: 30 mm Skok: 120 mm Średnica rury sterowej widelca: 1 1/8" - 1,5" Wyprzedzenie: 51 mm Masa: 2 280 g Układ napędowy Tylna przerzutka SRAM SX Eagle Długość Wózka: Długi Masa: 345 g Manetka SRAM SX Eagle Trigger 12s Masa: 132 g Cassette SRAM PG-1210 Eagle Liczba zębatek: 12 Übersetzung: 11-50 12S Korba Truvativ Stylo 6K DUB 30T Liczba zębatek: 1 Wkład suportu SRAM Pressfit DUB Standard suportu: PF 89,5 Masa: 79 g Łańcuch SRAM SX Eagle Hamulce Hamulec tarczowy Shimano MT400 Hamulec tarczowy Shimano MT400 Hamulec tarczowy Shimano MT400 Hamulec tarczowy Shimano MT400 Hamulec tarczowy Shimano MT400 Hamulec tarczowy Shimano MT400 Hamulec tarczowy Shimano MT400 Tarcza hamulcowa Shimano RT10 Rozmiar: 180 mm Masa: 211 g Tarcza hamulcowa Shimano RT10 Rozmiar: 160 mm Masa: 198 g Koła Koło Alexrims MD25 | Shimano MT400 Sposób Montażu Tarczy: Center Lock Masa: 925 g Koło Alexrims MD25 | Shimano MT410-B Sposób Montażu Tarczy: Center Lock Masa: 1 139 g Opony Schwalbe Wicked Will SR TLE EVO 2.4" Szerokość: 2.4" Masa: 818 g Sztywna oś Canyon Quixle Kokpit Mostek Iridium Średnica rury sterowej widelca: 1 1/8" Średnica Mocowania: 31,8 mm Kierownica Iridium Flatbar Średnica Mocowania: 31,8 mm Szerokość: 740 mm Wznios: 5 mm Chwyty Gripy Canyon Siodełko Siodełko Iridium Trail Masa: 150 g Sztyca Iridium Dropper Średnica Mocowania: 30,9 mm Materiał: Aluminium (AL) Zacisk siodła Canyon G5 Podsumowując, sprzedaję rower o znikomym przebiegu, techniczne jak nowy, jedyna różnica względem nowego to te kilka ubytków lakieru i jakieś jednak minimalne zużycie eksploatacyjne napędu i opon. Preferowany odbiór osobisty na terenie Łodzi, jestem jednak w stanie podjechać na terenie województwa lub województw ościennych. Cena jaka mnie interesuje za rower to 5500 do negocjacji. Link do ogłoszenia na OLX: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-mtb-canyon-grand-canyon-7-2024-rozmiar-m-jak-nowy-CID767-ID14KVjR.html?bs=olx_pro_listing
Rekomendowane odpowiedzi