NerfMe Napisano Sobota o 21:42 Napisano Sobota o 21:42 Nie wiem gdzie Ty oglądałeś te rowery jak wyczułeś różnice w sztywności między rowerem ze sztywnymi osiami a bez... Ten rockhopper to totalna padaka, jak Giant Talon brak sztywnych osi oraz taperowanej główki ramy. W Treku jedyne co fajne to rama, natomiast cala reszta mega podstawowa. Dostałeś w temacie propozycje świetnych rowerów, rozważ któryś z nich, albo kup co Ci się podoba, bo skaczesz od roweru za 2 tys do roweru w okolicach 6 tys. Sam musisz zdecydować ile chcesz wydać. Zazwyczaj droższy rower będzie lepszy, a czy warto doplacac to już nikt Ci nie odpowie. W dniu 6.03.2025 o 12:30, Magaraszz napisał: BĘDĘ UŻYWAŁ: 60-70% asfalt / lekki teren 20% +/- / ciężki teren (znaczące korzenie, może delikatne chopki) max 20% zazwyczaj 10% W Talonie i Rockhopperze, nie wymienisz tak łatwo amortyzatora jak go "zajedziesz" na cokolwiek lepszego ze względu na praktyczny brak na rynku dobrych widelców pod nietaperowaną główkę ramy. Cytuj
Magaraszz Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Odświeżam troszke temat ale wybieram między: nówki 5k pln trek caliber 9.5 5k pln cube reaction c:62 one 4k pln lapierre prorace cf 5.9 używane: 3.2k pln rockrider XC120 < używany bardzo zadbany > 4k pln specialized fsr epic comp carbon < używany dosyć zadbany FULL 2014r.> 5k pln Scott Spark 700 RC Carbon 27,5 < FULL 2014r. nie widziałem, ze zdjęć zadbany> Tak wiem 2 ostatnie to fulle, nie brałem "fulla" pod uwagę lecz używany jest w "zasięgu" portfela. Chciałbym poznać opinie "speca" o tym który model najlepiej wypada pod względem cena/"wydajność". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi