NerfMe Napisano Sobota o 21:42 Napisano Sobota o 21:42 Nie wiem gdzie Ty oglądałeś te rowery jak wyczułeś różnice w sztywności między rowerem ze sztywnymi osiami a bez... Ten rockhopper to totalna padaka, jak Giant Talon brak sztywnych osi oraz taperowanej główki ramy. W Treku jedyne co fajne to rama, natomiast cala reszta mega podstawowa. Dostałeś w temacie propozycje świetnych rowerów, rozważ któryś z nich, albo kup co Ci się podoba, bo skaczesz od roweru za 2 tys do roweru w okolicach 6 tys. Sam musisz zdecydować ile chcesz wydać. Zazwyczaj droższy rower będzie lepszy, a czy warto doplacac to już nikt Ci nie odpowie. W dniu 6.03.2025 o 12:30, Magaraszz napisał: BĘDĘ UŻYWAŁ: 60-70% asfalt / lekki teren 20% +/- / ciężki teren (znaczące korzenie, może delikatne chopki) max 20% zazwyczaj 10% W Talonie i Rockhopperze, nie wymienisz tak łatwo amortyzatora jak go "zajedziesz" na cokolwiek lepszego ze względu na praktyczny brak na rynku dobrych widelców pod nietaperowaną główkę ramy. Cytuj
Magaraszz Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Odświeżam troszke temat ale wybieram między: nówki 5k pln trek caliber 9.5 5k pln cube reaction c:62 one 4k pln lapierre prorace cf 5.9 używane: 3.2k pln rockrider XC120 < używany bardzo zadbany > 4k pln specialized fsr epic comp carbon < używany dosyć zadbany FULL 2014r.> 5k pln Scott Spark 700 RC Carbon 27,5 < FULL 2014r. nie widziałem, ze zdjęć zadbany> Tak wiem 2 ostatnie to fulle, nie brałem "fulla" pod uwagę lecz używany jest w "zasięgu" portfela. Chciałbym poznać opinie "speca" o tym który model najlepiej wypada pod względem cena/"wydajność". Cytuj
Rafał87 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 11letnie fulle bym odpuścił chyba że masz pewność że dampery w dobrym stanie, serwisowane, zawieszenie bez luzów i wszystkie śruby połączenia w zawieszeniu sprawne, bo części do wiekowych rowerów może być ciężko znaleźć i można łatwo wtopić z takim rowerem. Cytuj
Magaraszz Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Speca full widziałem, sprawdzałem. amortyzatory oba działają płynnie w całym swoim zakresie, golenie czyste. Przy ugięciu ramy nie było luzu czy też jakiegoś dźwieku. Scott nie powiem nic sensownego bo nie widziałem, nie sprawdzałem. Najważniejsza dla mnie kwestia: "Tak wiem 2 ostatnie to fulle, nie brałem "fulla" pod uwagę lecz używany jest w "zasięgu" portfela. Chciałbym poznać opinie "speca" o tym który model najlepiej wypada pod względem cena/"wydajność"." Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi