Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Co do przodu to są też adaptery 15x100 /12x100. Pytanie czy na pewno chodzi o 15x100 a nie 15x110 bo to jest zazwyczaj komplet do tyłu 12x148 boost..

image.thumb.png.9e44096440cbf6ed71f52ad068eed706.png

• +1 pomógł 1
Napisano

Na pewno chodzi o 15x100, bo składałem sobie kiedyś taki rower na kołach 29"a teraz chciał bym się przesiąść na gravela i przełożyć wszystko, ale chyba zrezygnuję z tego pomysłu i kupię sobie po prostu nowego gravela.

Szukam czegoś do 3000 zł, ale żeby było już na sztywnych osiach, aczkolwiek problem mam znaleźć, może coś byś polecił jak masz większą wiedzę, czy w tej cenie coś da się znaleźć?

Napisano

Nie mam praktycznego doświadczenia z gravelami ale 3000 tyś cudów nie ma, hamulce mechaniczne itp.

Ten model jest w zakresie:

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-felt-broam-60-pd38835/?srsltid=AfmBOopGMbU9Y4sjtPZmDtafLyYhTeYgLQS2hg03OK0u4ztTi44aKkkc

Ja jak się zastanwaiałem nad tą drogą to patrzyłem bardziej na nowe Eskery gen2 ale tam nawet 2.0 cena ok 3.5tyś

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-felt-broam-60-pd38835/?srsltid=AfmBOopGMbU9Y4sjtPZmDtafLyYhTeYgLQS2hg03OK0u4ztTi44aKkkc

Napisano

Zadam może głupie pytanie ale męczę się z nim kilka tygodni - a z takich ram MTB Accenta dałoby się wystrugać "gravela"? Generalnie nie znalazłem w największych sklepach sensownego sztywnego widelca... 

Zaczynają mi się gromadzić różne części z wymian i może hobbystycznie bym jakiegoś - jak nie Frankensteina to chociaż Pinokia - począł w ciemnym garażu...

Napisano (edytowane)

@KSikorski Elegancko wyszło!

Z tym, że ja bym szukał sztywnego widelca - nie znam zupełnie realiów, w CR czy RT nie ma nic ciekawego w sztywniakach ale przecież to niejedyne źródło części, są inni producenci, są części zamienne np. od Marina - ale nie zgłębiałem tematu.

Edytowane przez spidelli
Napisano
W dniu 15.03.2025 o 15:12, spidelli napisał:

W tych cenach to mam cały karbonowy frameset do gravela :D Sam wideł do 29 jakieś 5 paczek od Flyxii ;)

7 godzin temu, spidelli napisał:

Szkopuł w tym, że rama Peak Boost przyjmie tylko jedną tarczę z przodu i max 34 T.... Jak na gravela to trochę mało się wydaje...

34x11,- no 30 pojedziesz :)