Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Posiadam telefon samsunga z serii ultra 6,9" kawał paletki.. mój dotychaczowy uchwyt jest za mały zeby chwycić telefon w etui. Macie coś sprawdzonego i solidnego? Do zamontowania na baranku.

Dzięki!

Napisano

Wszystkie wymienione wymagają zakupu etui prawda? Pospieszyłem się bo już mam etui spigena... niestety nie pomyślałem pod kątem roweru.

Napisano

Naprawde te magnetyczne uchwyty i naklejki wytrzymają drgania i wertepy na dłuższą mete? Jestem sceptyczny.. bo juz raz mój uchwyt spigena po prostu pęķł a telefon pofrunął... wiec teraz uzywam metalowych zaciskanych uchwytów, niestety ten telefon jest za szeroki.

Napisano

Mój Fidlock wytrzymał już kilka górskich wycieczek i ma się dobrze 🙂. Ja już nie wrócę do uchwytów typu GUB tam gdzie potrzeba pewnego trzymania jakiegoś lepszego telefonu.

Napisano

Temat przerobiłem (boleśnie🥴) i tak:  uchwyty magnetyczne to zdradliwe gów..no, mechaniczne trzymają mocno ale nie chronią od deszczu a w razie gleby to po telefonie👎,  tylko saszetki z folią dotykową na ramę albo na kierownicę.

Napisano (edytowane)

Przez ponad 2 lata używałem takiego uchwytu:

image.png.43b1c6115cd209b63f965ad51f4510ef.png

Mogę polecić. Ma skłonności "na dziurach" do odkręcania się, więc trzeba poprawić, albo klej do gwintów zastosować i na jakiś czas spokój.

Natomiast ten też używałem i był lepszy, bo sie nie odkręcał. Raz przykręcony i po sprawie:

image.png.0c2e7e11bde9d5613be6d75f233ef7e7.png

To są uchwyty za 11-25zł i szczerze mogę je polecić.

Amelinium tego nie pomalujesz 😁

Edytowane przez smw44199
  • +1 pomógł 1
Napisano

Nie zaufam przyklejanemu kółeczku na taśmę montażową do pleców etui. Dla mnie to słaby punkt. Fidlock z etui chętnie ale jeszcze nie ma dla s25 ultra.. a quadlock kosztuje 479zł.. szaleństwo. Miałem takie paskudztwo skrecane za 30zl i sprawdzało się przy poprzednim mniejszym telefonie... ta cegłówka niestety wystaje i nie trzyma dobrze. Ten uchwyt skrecany za 11zl ma inne bolce i może by się sprawdził.

Napisano
17 godzin temu, smw44199 napisał:

Natomiast ten też używałem i był lepszy, bo sie nie odkręcał. Raz przykręcony i po sprawie:

image.png.0c2e7e11bde9d5613be6d75f233ef7e7.png

Rozumiem, że jedyne co trzyma telefon to siła z jaką dociśnie się go dokręcając? Te wypustki nie są wyprofilowane jak w GUB `ie?

Napisano (edytowane)

Tak. Dokręcasz i trzyma. Po bokach są takie gumowe amortyzatory które ściskają sie podczas dokręcania. Dobrze, jak telefon ma jakieś silikonowe etui wtedy ładnie się trzyma w uchwycie.

Ten uchwyt który podałeś na zdjęciu dodatkowo podczas dokręcania śruby leciutko sie wygina (przez te gumki), co powoduje samoistne blokowanie śruby i nie odkręca sie podczas jazdy po wertepach.

Ten drugi ma z tym problem.

Edytowane przez smw44199
Napisano

To moooże jest to ciut lepsze od wszelakich GUB `ów, ale ja się wyleczyłem z takich uchwytów.

Mam, ale tak jak pisałem wcześniej używam tylko i wyłącznie ze starym telefonem, na którym mi nie zależy 🙂.

image.thumb.jpeg.ead93bc7d32994c1963bc1ce886ee3aa.jpeg