tech1337 Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca Cześć, Posiadam telefon samsunga z serii ultra 6,9" kawał paletki.. mój dotychaczowy uchwyt jest za mały zeby chwycić telefon w etui. Macie coś sprawdzonego i solidnego? Do zamontowania na baranku. Dzięki! Cytuj
tech1337 Napisano 4 Marca Autor Napisano 4 Marca Wszystkie wymienione wymagają zakupu etui prawda? Pospieszyłem się bo już mam etui spigena... niestety nie pomyślałem pod kątem roweru. Cytuj
chudzinki Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca W przypadku Fidlocka można dokupić przyklejkę https://allegro.pl/oferta/uniwersalna-naklejka-do-mocowania-etui-telefonu-vacuum-fidlock-czarna-16530041687 Nie wiem jak z pozostałymi, ale pewnie też. Cytuj
tech1337 Napisano 4 Marca Autor Napisano 4 Marca Naprawde te magnetyczne uchwyty i naklejki wytrzymają drgania i wertepy na dłuższą mete? Jestem sceptyczny.. bo juz raz mój uchwyt spigena po prostu pęķł a telefon pofrunął... wiec teraz uzywam metalowych zaciskanych uchwytów, niestety ten telefon jest za szeroki. Cytuj
chudzinki Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca Mój Fidlock wytrzymał już kilka górskich wycieczek i ma się dobrze 🙂. Ja już nie wrócę do uchwytów typu GUB tam gdzie potrzeba pewnego trzymania jakiegoś lepszego telefonu. Cytuj
tech1337 Napisano 4 Marca Autor Napisano 4 Marca Dzięki za radę. Myślę, że zdecyduje sie dla pewności na fidlocka+etui. Spigen na codzień a fidlock na rower. Cytuj
tech1337 Napisano Środa o 13:51 Autor Napisano Środa o 13:51 Rozpedzilem sie bo nie ma jeszcze etui fidlocka dla s25 ultra... Cytuj
Turysta05 Napisano Środa o 17:50 Napisano Środa o 17:50 Temat przerobiłem (boleśnie🥴) i tak: uchwyty magnetyczne to zdradliwe gów..no, mechaniczne trzymają mocno ale nie chronią od deszczu a w razie gleby to po telefonie👎, tylko saszetki z folią dotykową na ramę albo na kierownicę. Cytuj
smw44199 Napisano Czwartek o 18:06 Napisano Czwartek o 18:06 (edytowane) Przez ponad 2 lata używałem takiego uchwytu: Mogę polecić. Ma skłonności "na dziurach" do odkręcania się, więc trzeba poprawić, albo klej do gwintów zastosować i na jakiś czas spokój. Natomiast ten też używałem i był lepszy, bo sie nie odkręcał. Raz przykręcony i po sprawie: To są uchwyty za 11-25zł i szczerze mogę je polecić. Amelinium tego nie pomalujesz 😁 Edytowane Czwartek o 18:08 przez smw44199 1 Cytuj
tech1337 Napisano Czwartek o 20:00 Autor Napisano Czwartek o 20:00 Nie zaufam przyklejanemu kółeczku na taśmę montażową do pleców etui. Dla mnie to słaby punkt. Fidlock z etui chętnie ale jeszcze nie ma dla s25 ultra.. a quadlock kosztuje 479zł.. szaleństwo. Miałem takie paskudztwo skrecane za 30zl i sprawdzało się przy poprzednim mniejszym telefonie... ta cegłówka niestety wystaje i nie trzyma dobrze. Ten uchwyt skrecany za 11zl ma inne bolce i może by się sprawdził. Cytuj
chudzinki Napisano Piątek o 11:24 Napisano Piątek o 11:24 17 godzin temu, smw44199 napisał: Natomiast ten też używałem i był lepszy, bo sie nie odkręcał. Raz przykręcony i po sprawie: Rozumiem, że jedyne co trzyma telefon to siła z jaką dociśnie się go dokręcając? Te wypustki nie są wyprofilowane jak w GUB `ie? Cytuj
smw44199 Napisano Piątek o 12:58 Napisano Piątek o 12:58 (edytowane) Tak. Dokręcasz i trzyma. Po bokach są takie gumowe amortyzatory które ściskają sie podczas dokręcania. Dobrze, jak telefon ma jakieś silikonowe etui wtedy ładnie się trzyma w uchwycie. Ten uchwyt który podałeś na zdjęciu dodatkowo podczas dokręcania śruby leciutko sie wygina (przez te gumki), co powoduje samoistne blokowanie śruby i nie odkręca sie podczas jazdy po wertepach. Ten drugi ma z tym problem. Edytowane Piątek o 13:00 przez smw44199 Cytuj
chudzinki Napisano Piątek o 13:12 Napisano Piątek o 13:12 To moooże jest to ciut lepsze od wszelakich GUB `ów, ale ja się wyleczyłem z takich uchwytów. Mam, ale tak jak pisałem wcześniej używam tylko i wyłącznie ze starym telefonem, na którym mi nie zależy 🙂. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi