TaxMan Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca Witam wszystkich, Mam nadzieję, że temat jest w odpowiednim dziale. Poszukuję do mojego miejskiego roweru - z kołami 28", rama w rozmiarze 46 - nieamortyzowanego widelca z mocowaniami na przedni bagażnik. Czy ktoś może mi doradzić, w jakich sklepach (najlepiej internetowych) warto tego szukać i jak to się profesjonalnie nazywa, gdybym chciał wyszukać temat w Google? Po angielsku to są 'eylets' ale wyszukiwanie "widelec rowerowy z przelotkami" nie daje sensownych rezultatów. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
KSikorski Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca "rigid fork with eyelets" w google. https://bikepacking.com/index/forks-with-bottle-cage-mounts/ Jeśli już masz sztywny widelec w swoim rowerze, to najbardziej efektywnym rozwiązaniem będzie osadzenie w nim nitonakrętek (to jest eyelets`ów). 1 Cytuj
HSM Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca @TaxMan jaki to rower, jaki widelec? Najłatwiej będzie znaleźć stalowy i będzie też po prostu najodpowiedniejszy na obciążenie go bagażnikiem montowanym do oczek na goleniach widelca (bo rozumiem, że o mniej więcej taką konstrukcję, Ci chodzi a nie na przykład taką: No i jak się szuka widelca, to warto wiedzieć pod jaką oponę, jakie hamulce, jakie mocowanie koła... dobrze byłoby też znać wymiary: długość/axle-to-crown, wyprzedzenie/rake..., żeby to pasowało do roweru. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi