rafal.b.kozlowski Napisano Poniedziałek o 20:20 Napisano Poniedziałek o 20:20 Cześć, potrzebuję porady... potrzebuję wymienić w moim kole tylnym piastę, mam koło w rozmiarze 27,5, piasta boost 148x12 z tarczą na 6 śrub i kastą NX 12sto rzędową- na bębenek HG. Chce kupić Dartmoor Reel Expert ale nie jestem pewien czy ta piasta przystosowana jest do 12sto rzędowej kasety, przekopałem pół internetu ale ni znalazłem odpowiedzi? Czy moglibyście w tym temacie coś powiedzieć- czy na piastę Dartmoor Reel Expert wrzucę kasetę NX PG-1230? Cytuj
Mod Team sznib Napisano Wtorek o 06:04 Mod Team Napisano Wtorek o 06:04 Pierwszy link z wyszukiwarki: https://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/piasty-tyl/prod/dartmoor-reel-expert-rear Widać że można kupić ta piastę w wariantach z trzema rożnymi bębenkami. Natomiast kaseta NX PG-1230 wchodzi na klasyczny bębenek HG. Cytuj
rafal.b.kozlowski Napisano Wtorek o 08:39 Autor Napisano Wtorek o 08:39 To że można kupić warianty na różny bębenek to dla mnie jasne - pytanie czy na każdy bębenek HG da radę wrzucić kasetę 12 rzędową, a właściwie czy na bębenek HG we wspomnianej piaście da radę wrzuć kasetę NXa 12 rzędową. Temat dla mnie nowy także z góry dziękuję za wyjaśnienie. Cytuj
KSikorski Napisano Wtorek o 13:08 Napisano Wtorek o 13:08 Na każdy bębenek HG (z wyjątkiem 6 i 7 biegowych, ale takie już raczej wyginęły) da się wrzucić kasetę NX 12 rzędową. Jeśli będzie to bębenek HG road (czyli pod szosowe kasety 11 biegowe) to będzie konieczne zastosowanie podkładki pod kasetę NX 12 rzędową. 1 Cytuj
rafal.b.kozlowski Napisano Wtorek o 16:34 Autor Napisano Wtorek o 16:34 Dziękuję za konkretną odpowiedź Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi