chudzinki Napisano Czwartek o 08:23 Autor Napisano Czwartek o 08:23 Tylko się nie śmiejcie... 🤣 Cytuj
Dokumosa Napisano Czwartek o 08:40 Napisano Czwartek o 08:40 A tak btw na jakiej ramie będziesz lepił rower? Cytuj
chudzinki Napisano Czwartek o 09:07 Autor Napisano Czwartek o 09:07 Rower już jest - Liv Intrigue. 11 godzin temu, wr81 napisał: Przu okazji: Czy mount 7 zamleczył koła w Livie czy dali mleko w buteleczkach Giantowych? Załączonego mleka brak, wentylki pod tubeless, więc zakładam, że mleko w środku 🙂. Cytuj
NerfMe Napisano Czwartek o 09:20 Napisano Czwartek o 09:20 (edytowane) 12 godzin temu, wr81 napisał: XM1700 są fabrycznie z taśmą (i załączonym wentylkiem do tubeless) - nawet w wersjach OEM więc tutaj różnicy nie ma. Może w szrychach różnica, ale dość duża.. Masz zainstalowane te podkładki pod nyple które są często wspominane w kontekście kół DT? Jutro wieczorem jak wrócę do domu postaram się zważyć swoje... Jakby co to moje XM1700 ważą 1888 gr. W porównaniu do giantowych, powiedziałbym że lekkie jak piórko Mi się udało je wychaczyć w zeszłym roku na Bike Discount za 400 euro, teraz widzę że kosztują bliżej 500. Edytowane Czwartek o 09:22 przez NerfMe Cytuj
wr81 Napisano Czwartek o 09:26 Napisano Czwartek o 09:26 56 minut temu, chudzinki napisał: Tylko się nie śmiejcie... He he, czyli tak i tak fitwheels... Ciekawe czy nie monitorują forum 39 minut temu, Dokumosa napisał: A tak btw na jakiej ramie będziesz lepił rower? https://www.mount7.com/liv-intrigue-1-2023.html - wiem bo niejako ojcem chrzestnym jestem @chudzinki ja spuściłem powietrze i coś tam białego widać było... jeszcze uwaga co do ilości: Giant daje po buteleczce 60ml na koło, niektórzy twierdzą że to za mało.. Przyszedło zmontowany/na kołach w wielkim pudle sklepowym czy w fabrycznym Giant/LIv? 7 minut temu, NerfMe napisał: Jakby co to moje XM1700 ważą 1888 gr. W porównaniu do giantowych, powiedziałbym że lekkie jak piórko Mi się udało je wychaczyć w zeszłym roku na Bike Discount za 400 euro, teraz widzę że kosztują bliżej 500. Też mi się wydaje że sprawdzałem i było blisko deklarowanych wartości. Jeżeli za 400 z pasującym bębenkiem z dostawą w normalnym zakresie to dobra oferta. Kontrowersyjny outlet to typowo 350 (z newslettera) z wysyłką i "emocje" w oczekiwaniu.b-d ma ceny fluktuujące, trzeba sprawdać na bieżąco ale to na pewno jeden ze sklepów gdzie trafiają się dobre oferty. Cytuj
chudzinki Napisano Czwartek o 09:42 Autor Napisano Czwartek o 09:42 (edytowane) Cytat He he, czyli tak i tak fitwheels... Ciekawe czy nie monitorują forum @wr81, przecież nie mam się czego obawiać 🙂. Stwierdziłem, że km nie jeździ tak dużo żebym musiał się obawiać tych kół. Cytat Przyszedło zmontowany/na kołach w wielkim pudle sklepowym czy w fabrycznym Giant/LIv? A wiesz, że nie kojarzę... Sprawdzę w weekend, bo mam pudło nad garażem. A odnośnie www.rczbikeshop.com - oni wcześniej czy później przysyłają towar czy zdarza się wtopy? 13 godzin temu, wr81 napisał: Nie ma co podejmować pochopnych decyzji.. w końcu pierwszy rower wrócił do sklepu Pochopnych? Został wybór pomiędzy Garmin 530/Explore2 a Magene C606 - to dopiero jest zagwozdka 🤣. Edytowane Czwartek o 10:35 przez chudzinki Cytuj
Dokumosa Napisano Czwartek o 11:45 Napisano Czwartek o 11:45 W moim przypadku RCZ dostarczył 80% tego co zamawiałem (towar w momencie zakupu miał status in stock). Raz sam zapomniałem i mi napisali po 3m-cach że nie wyślą. W pozostałych przypadkach sam się dopytywałem kiedy minął zakładany czas realizacji. Kasę zwracali zawsze bez większych przeszkód. Inna sprawa - praktycznie zawsze miałem poważne zastrzeżenia co do pakowania. Koła prawie luzem przychodzą ;). 3 amortyzatory zapakowane tylko w folię (niebąbelkową) i wrzucone luzem do 3x za dużego kartonu + dosypana drobnica typu hamulce, korby, łańcuchy itp. = "grzechotka". Pogubione jakieś drobne elementy typu śruby. Cytuj
wr81 Napisano Czwartek o 20:47 Napisano Czwartek o 20:47 10 godzin temu, NerfMe napisał: Jakby co to moje XM1700 ważą 1888 gr. W porównaniu do giantowych, powiedziałbym że lekkie jak piórko Moje lżejsze 1872g (890+982), przy czym ważone z bębenkiem xd, wersja 6 śrub, z fabryczną taśmą bez wentyli. 10 godzin temu, chudzinki napisał: A odnośnie www.rczbikeshop.com - oni wcześniej czy później przysyłają towar czy zdarza się wtopy? W RCZ po pierwsze atrakcyjny towar w atrakcyjnej cenie musi się pojawić. Tam nie kupujesz do końca tego co potrzebujesz na teraz ale to co chcą Ci w danym momencie sprzedać. Zazwyczaj oznacza to czekanie na newsletter aczkolwiek w newsletterach też są oferty bez rewelacji a czasem w "normalnej" ofercie coś w dobrej (jak na RCZ) cenie się znajdzie. Obecnie przy obniżkach na takim bike -discount czy nawet allegro dystans się zmniejsza , zwłaszcza przy drobnicy gdzie dużą rolę odgrywa dość duży koszt wysyłki (do PL od 26EUR w górę i restrykcje przy łączeniu produktów, ilości itp). Jeżeli już znajdziemy nasz atrakcyjny i/lub potencjalnie w przyszłości przydatny produkt i go zamówimy to jest szansa że go otrzymamy. U mnie jak u @Dokumosa procent dostarczonych jest ok 85% przy czym ja zamawiałem obok produktów "on stock" również te "20-30 working days". On stock chyba wszystkie przyszły do 3 tygodni, oprócz ostatniego na które czekam 5 tydzień ... (utworzony numer przesyłki, brak nadania).. "20-30 working days" nie należy traktować dosłownie, może to być kilka miesięcy nawet, u mnie rekord to chyba 4... Z tych 15% niedostarczonych część anulował sklep (zazwyczaj po 2-3 miesiącach) i wtedy zazwyczaj dorzucali 5-10EUR w "punktach lojalnościowych" na przyszłe skupy, część ja - wtedy pkt. brak. Gdy jest decyzja o zwrocie zwracają szybko dość -ok 3 dni roboczych. Uwaga na phishing, RCZ nie przesyła żadnych linków, komunikacja stricte email, bez żdanych grafik , banerów itp. Inne potencjalne wtopy to oczywiście zdarzają się pomyłki ( u mnie na szczęście nie), np. wysłali zamiast kompletu 2 tylne koła. Opisy są nieprecyzyjne i autentycznie oni sami nie wiedzą czasem co sprzedają ( słynne "depending on supply") itp. itd. Pakowanie wspomniane powyżej. Moje doświadczenia są rózne. Niektóre przesyłki są opakowane dobrze inne t o po prostu produkty cienkim woreczkach wrzucone do pudła. Wspomniane koła - kupiłem tam 2.5 kompletu, kolejny (mam nadzieję) w drodze i wyglądało to tak: - X1900 komplet - OEM koła obłożone tekturą z 2 stron włożeone do dopasowanego pudła z grubego kartonu, coś tam drobnicy dołożone na dole , dość słabo opakowanej ale nic się nie stało. - XR1700 tył BOX- bajka koło w wersji detalicznej, fabryczne pudło DT włożone do drugiego pudełka, bez uwag -XM1700 kompet OEM - tutaj rollecosater. Parcellap pokazał komunikat : LaPoste: we have strenghtened the pakaging... Pudło przyszło jakieś dziwne, nieforemne, poklejone taśmą LaPoste, kształt nie jak pudło na koła - wymienione całe najprawdopodobniej. Bez uszkodzeń szczęsliwie, ale było blisko. Z drugiej strony miałem też uwagi do pakowania w bike-discount i rose - tam też wrzucają do pudełka z innymi rzeczami np. korby ledwo owinięte 1 warstwą bąbelkowej... Pakowanie sprzedawców z Allegro stoi na wyższym poziomie... Cytuj
NerfMe Napisano Czwartek o 21:00 Napisano Czwartek o 21:00 To mnie oszukali Przednie koło 902 gr., a tylne 986 gr., centerlock, bębenek microspline. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi