wrozansk Napisano Niedziela o 14:22 Napisano Niedziela o 14:22 Witam. Poszukuję roweru dla syna na poziomie 9. Planuję wydać około 2000 zł, aczkolwiek lekkie przekroczenie budżetu nie stanowi problemu. Rower ma być dość uniwersalny, ale ciężki teren raczej w grę nie wchodzi. Co najwyżej przejażdżki po leśnych ścieżkach. Na chwilę obecną moim faworytem jest Kross Level Jr 3.0. Co prawda ten model nie jest już w ofercie, jednak tu i ówdzie można go znaleźć w okolicach 2000 zł. Przekonują mnie w tym rowerze hamulce tarczowe oraz napęd 1x9 Alivio. Następca to już koszt 2500 wzwyż. Czy w podobnej cenie jest możliwość znaleźć coś lepszego? Myślałem jeszcze o Romet Rambler Dirt, jednak 3x7 Tourney mnie trochę odstraszają. Pozdrawiam, Wojciech Cytuj
marcesco Napisano Niedziela o 16:03 Napisano Niedziela o 16:03 Trek Wahoo, Kubikes ..., Superion Fly, Woom. Generalnie wszystkie z tych będą lepsze. Cytuj
chudzinki Napisano Niedziela o 16:19 Napisano Niedziela o 16:19 BTWIN Rower trekkingowy dziecięcy Btwin Riverside 900 26" 10,5 kg 1 699.00zł https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-313199?mc=8576538 Cytuj
wrozansk Napisano Niedziela o 21:53 Autor Napisano Niedziela o 21:53 Żaden z proponowanych nie ma hamulców tarczowych. Nie ukrywam, że było to jedno z kryteriów, jakimi się kierowałem przy poszukiwaniu roweru. Zdaję sobie sprawę, że low-endowe hamulce tarczowe będą gorsze od dobry v-brake. Jednak czy w zakładanym budżecie można mówić o dobrych v-brake? Cytuj
chudzinki Napisano Niedziela o 22:15 Napisano Niedziela o 22:15 KUbikes ma, ale wg mnie najważniejszym kryterium dla przeciętnego dzieciaka jest najniższa waga w założonym budżecie i osprzęt w miarę przystosowany do jego ciała. Cytuj
marcesco Napisano Poniedziałek o 07:44 Napisano Poniedziałek o 07:44 9 godzin temu, wrozansk napisał: Żaden z proponowanych nie ma hamulców tarczowych. Oczywiście, hamulce tarczowe w rowerze dla dziecka to bezsens. To mówi ojciec dwójki z dwoma Wahoo. Cytuj
vincek Napisano Poniedziałek o 10:08 Napisano Poniedziałek o 10:08 Odpuść hamulce tarczowe, bo vbrake w zupełności wystarczy do takiej jazdy jak przewidujesz. Zaletą ich jest przede wszystkim waga, a zahamują bez problemu 🙂 Cytuj
wrozansk Napisano Poniedziałek o 21:00 Autor Napisano Poniedziałek o 21:00 Ok, dziękuję za cenne wskazówki. Przeglądając polecone w tym temacie rowery, na chwilę obecną rozgrywka toczy się między Trek Wahoo a Superior F.L.Y. Czy jest między nimi jakaś zasadnicza różnica, czy raczej rozbieżności w specyfikacji są kosmetyczne? Cytuj
chudzinki Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Wrzuć linki, bo producenci ciągle zmieniają specyfikacje. Cytuj
wrozansk Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Patrzyłem na stronach producentów: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-dla-dzieci/rowery-hybrydowe-dla-dzieci/wahoo/wahoo-24-path/p/40928/?colorCode=blue https://superiorbikes.com/pl/2021/junior/f-l-y-24/matte-turquoise-red Cytuj
vincek Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Superior jest na lepszym osprzęcie, ale z wagą i zakresem wzrostu na stronie się gubią. Nie licz, że wystarczy do 165 cm. Trek nie chwali się wagą i już nie pamiętam ile realnie waży- trzeba poszukać w testach jak gdzieś są. Możesz też zerknąć na rower marki Amulet, który będzie tańszy niż wyżej wspomniane, a też będzie w miarę lekki. Chyba poniżej 10kg z tego co pamiętam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi