Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam wszystkich.

Mam 174,5 cm wzrostu i ważę z 82 kg. Noszę się z kupnem roweru MTB. Slużylby glównie jako środek transportu do pracy, od czasu do czasu chcialbym nim pojeździć po lesie czy po różnych ścieżkach rowerowych. Mam tez w planach kilka parudniowych wycieczek, więc wtedy trochę km by wpadlo. Wpadly mi w oko dwa rowery, co o nich sądzicie?

https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-unibike-shadow-29-2024?sku=9031242424&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[HBGR][CSS%3A Google][PMax] Rowery do 30k&utm_id=21014728078&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAoJC-BhCSARIsAPhdfSijW-vn0IufPRd0H7xjnar5YOfABxPrwi1GOLvthD612DZ0zTNW_PcaAg6AEALw_wcB#tab.choose.size

https://sklepmartes.pl/rower-mtb-kato-essential-29-al-u-93ka107-ghost?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax OS - zewnętrzne (sprzet_akcesoria)&utm_id=21027619331&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAoJC-BhCSARIsAPhdfSjFg_cwkZwv5KFknuxvVg_4C_3GiLMuvDtj8HDPG0GBEpzFC3hdRgYaAmAHEALw_wcB

https://sklepmartes.pl/rower-mtb-kato-29-al-u-93ka1060-ghost?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax OS - zewnętrzne (sprzet_akcesoria)&utm_id=21027619331&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAoJC-BhCSARIsAPhdfSgiMg94BT8Q5_yQ9NulLFF5LPQWzOJm9ZRslYe71Lo7iK0_RjqV1kMaAnZmEALw_wcB

Bardziej bym się sklanial ku drugiej opcji, ponieważ akurat ten rower mam dostępny stacjonarnie w okolicy, ale ma hamulce Tektro, a podobno warto uderzać tylko w Shimano. Wiem, że oba rowery nie sa najwyższej jakosci, ale już chcialbym kupić coś co mi trochę posluży, a nie będę musial zaraz wymieniać części. Będę wdzięczny za opinie na temat tych rowerów lub inne propozycje. 
Pozdrawiam 

Edytowane przez Nate51
Napisano (edytowane)

A druga opcja to która bo dałeś 3 linki ?

Wszystkie rowery są .... no takie sobie . Powiedzmy że unibike i droższy Ghost są już przyzwoite . Najtańszy jest najgorszy i tego bym skreślił . Choć po prawdzie jazda na nim w opisanych warunkach nie powinna odbiegać od pozostałych .

W Unibiku trudno się do czegoś przyczepić . Wszystko jest średnie ale nie widzę niczego dyskwalifikującego . Jak na rower górski ma dość twardy napęd ale to by przeszkadzało tylko na ekstremalnych podjazdach .

Droższy Ghost jest ok ale ma bardzo szerokie opony . Takie przydają się w trudnym kamienistym terenie , w codziennym użytkowaniu mogą generować niepotrzebne opory ( to zależy też od bieżnika ) . Czyli musisz się liczyć z wymianą opon .

Wygląda na to że oba Ghosty maja taką samą ramę czyli odczucia z jazdy będą takie same . Unibike ma na pewno inną ramę i pewnie inną geometrię ale żeby się przekonać która będzie ci bardziej pasować musiałbyś usiąść na obu.

Aha, najtańsze hydrauliki Tektro nie różnią się w działaniu od najtańszych Shimano . Oba działają .

Edytowane przez WaGiant