szuwar_1978 Napisano wczoraj o 17:26 Napisano wczoraj o 17:26 Mam w gravelu suport jak w temacie. Rama karbon. Jaka jest alternatywa dla tego suportu z wyższej półki? Tokena znam pytanie dotyczy shimano? Cytuj
TheJW Napisano wczoraj o 17:37 Napisano wczoraj o 17:37 (edytowane) Chociażby SM-BB71-41A A, z wyższej półki chciałeś... No to coś takiego: https://ceramicspeed.com/en-eu/products/ceramicspeed-bb86-shimano-gravel-blk-coated?_pos=2&_fid=6e472bdbd&_ss=c Edytowane wczoraj o 18:04 przez TheJW Cytuj
szuwar_1978 Napisano wczoraj o 19:36 Autor Napisano wczoraj o 19:36 Hehe... ceramika... super czyli kilka W do lansu Cytuj
Greg1 Napisano wczoraj o 19:59 Napisano wczoraj o 19:59 Ten Twój RS500 to bodajże Tiagra/105, wyższym modelem (Ultegra) jest SM-BB72-41B jeśli chodzi o szerokość mufy 86 mm (bo taka jest bodajże tego RS500) a jeszcze wyższym modelem (Dura Ace) jest SM-BB92. Wystarczy chwila w necie... 1 Cytuj
szuwar_1978 Napisano wczoraj o 20:40 Autor Napisano wczoraj o 20:40 Dziękuję.... o to chodziło... Cytuj
TheJW Napisano wczoraj o 20:42 Napisano wczoraj o 20:42 (edytowane) Tylko poczytaj sobie o ich trwałości zamiast wymieniać dla samej wymiany na "wyższą półkę", bo te wyższe modele mają łożyska na mniejszych kulkach. Edytowane wczoraj o 20:43 przez TheJW Cytuj
szuwar_1978 Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Czytałem troszkę o tym i dlatego ruszyłem temat... czyli wychodzi na to że jezdzić... padnie... wymieć i tyle... w sumie koszt nie duży a wszystkie narzędzia mam to ogarnę sam... Cytuj
TheJW Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowane) Z takiego też założenia i ja wyszedłem. OEM to koszt ok. 75 zł, a jak się umie wymienić samemu, to nie ma co kombinować z niczym droższym, bo opłaca się go wymieniać nawet co sezon. Aczkolwiek w obecnie składanym rowerze zamierzam z ciekawości użyć Token Ninja i sprawdzić, jak z jego żywotnością i wymianą łożysk. Edytowane 23 godziny temu przez TheJW Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi