Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, stoję przed ciężką decyzją kupna swojego pierwszego  "poważnego" roweru. Im więcej czytam tym mniej wiem... :)
chciałabym prosić o pomoc, może o jakies konkretne propozycje, jaki rower powinnam wybrać. 
Jazda głównie po mieście,  czasem jakieś utwardzone ścieżki leśne. 

To do czego się przymierzałam: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-romet-finale-pd43778/?v_Id=233089, jednkaże zastnawiam się czy nie lepiej w tej cenie kupić używanego?
Czy w ogole szukac gravela? czy w tej cenie, da sie kupic coś sensownego? 

Napisano

A masz doświadczenie z taką kierownicą ? Jeździłaś na rowerze z barankiem ?  Jeśli nie, i biorąc pod uwagę zastosowanie to też jestem za rowerem crossowym . To najbardziej uniwersalny typ roweru .

Używane rowery są dla ludzi którzy potrafią ocenić ich stan. Jeśli zapytasz w następnym poście ,, czy warto kupić ten rower z OLX " to raczej nikt ( odpowiedzialny ) nie odpowie na takie pytanie . Stan roweru można ocenić tylko widząc i dotykając go osobiście .

• +1 pomógł 1
Napisano
22 godziny temu, eodum napisał:

Jazda głównie po mieście,  czasem jakieś utwardzone ścieżki leśne. 

Szukaj raczej czegoś bardziej uniwersalnego do którego opcjonalnie dołożysz bagażnik/ błotniki, to i codzienne sprawy/zakupy załatwisz. Jak będzie padać kałuże niestraszne.

Jak Ci sie spodoba jazda na rowerze to kupisz sobie inny rower. Może wtedy gravel będzie odpowiedni?