stevemaster Napisano 27 Lutego Napisano 27 Lutego Hej! Chcę kupić żonie nowy rower na ten sezon. Do tej pory jeździła rowerem miejskim, którego waga pewnie bliższa jest 20 kg niż 10, dlatego 20-kilometrowe wycieczki po ścieżkach i asfaltach już były wyzwaniem, przy 40 km już słyszałem, że tym czołgiem to udręka (nie dziwię się). Ten kloc zostaje z nami do wożenie dzieci i wypraw do sklepu, ale potrzebujemy czegoś lekkiego, by można zwiększyć te wyprawy do ok. 50km+. Ja jeżdżę na Aspre 2 ze zmienionymi kołami i oponami. Poruszamy się głównie po asfaltach, ścieżkach rowerowych i parkach, czasem jakieś dobrze utwardzone ścieżki leśne. Wpadły mi w oko cztery modele, ale nie wykluczam, że żona dałaby się też namówić do zakupu gravela z wysoką ramą, ale musiałaby najpierw przymierzyć jakiś w sklepie. 1. TREK FX 2 Disc Stagger 2. SPECIALIZED Sirrus X 2.0 ST 3. Marin Kentfield 2 ST 4. Marin Fairfax ST 2 Żona ma około 165 cm wzrostu i 75 kg wagi. Mieszkamy na Mazowszu i tylko tu się poruszamy, więc zdecydowanie płaski teren. Wyznaczyłem sobie na ten zakup ok. 3000 zł, ale jeżeli warto do czegoś dopłacić, to jestem otwarty na takie propozycje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi