nossy Napisano Czwartek o 13:29 Napisano Czwartek o 13:29 Dwa pytania do obytych w temacie: Jaka miejscówka Waszym zdaniem jest lepsza jako baza wypadowa pod szosę -Alcudia, czy może okolice Palma de Mallorca? Rower do wypożyczenia na miejscu. Czy ktoś był na przełomie kwiecień/maj? Pogoda to pewnie przyjemne 18-22st.C, możliwy deszcz, ale jak z ruchem w okolicach Formentora i Sa Calobra? Potencjalny termin wylotu druga połowa kwietnia, początek maja. Cytuj
hulk14 Napisano Czwartek o 14:13 Napisano Czwartek o 14:13 (edytowane) Coś pomiędzy Port de Pollenca a Can Picafort (czyli z tych 2 podanych zdecydowanie Alcudia). Okolice Palmy to imprezownia. Edytowane Czwartek o 14:14 przez hulk14 1 Cytuj
KrzysiekCH Napisano Czwartek o 15:34 Napisano Czwartek o 15:34 Właśnie wróciłem z Majorki. Bazę miałem przy głównej imprezowni tzn. Balneario 6… Moim zdaniem miejsce jest ok – można jeździć w góry (na zachód), można jeździć „na płasko” na wschód, raz pojechałem na Cap Fromentor… Chociaż tam to już teraz w połowie lutego ruch był duży, więc pewnie bardziej w sezonie skupiłbym się raczej na zachodzie. Co do bazy – to Majorka to nie jest ogromna. Dopóki nie jesteś na wschodnim krańcu to powinno być ok. 1 Cytuj
nossy Napisano Czwartek o 22:18 Autor Napisano Czwartek o 22:18 @KrzysiekCH a jak pogodowo było teraz. Ta Alcudia kusi, ale wiadomo coś jeszcze dla drugiej połowy muszę zorganizować, czyli auto i jakiś trip po wyspie w stylu Soller, Deia, Valdemosa- rowerowo też fajnie byłoby się tam pojawić a to z kolei bliżej z okolic Palmy niż Alcudii. I takie to rozkminy. Do wyboru jeszcze Sardynia, ale tą Majorkę już tyle odkładam, że kolejny raz nie przeżyję😀. Cytuj
KrzysiekCH Napisano Czwartek o 22:43 Napisano Czwartek o 22:43 Jeżdżę tam zawsze w drugiej połowie lutego (z powodu ferii szkolnych) i jak do tej pory (7 razy) zawsze miałem szczęście z pogodą - tzn. słońce i 15-18 stopni. Majorka jest genialna na rower. Z Alcudii do Soller i Valdemossy na rowerze dojedziesz, ale np. do MA-10 nad morzem na zachodzie to już daleko. Idealna baza na rower to by były okolice Santa Maria. Btw na wschód od Palmy tez są fajne okolice, wprawdzie bardziej płasko, ale jest Randa czy np. San Salvador. Jak chcesz to mogę Ci dać moje tracki GPS. Ja jeżdżę zawsze z rodziną (Żona i córka). Tam jest co robić, nigdy się nie nudziły i za każdym razem nie mogą się doczekać jak tam znowu polecimy. Rower biorę od Heurzler, tym razem to był nowy Cube Attain na 105 Di2. 2 Cytuj
nossy Napisano Piątek o 11:45 Autor Napisano Piątek o 11:45 Takich fotek mi trzeba....to okolice Formentor? Wstępnie to widzę, że bedę chciał się pokręcić po okolicach Formentor, Sa Calobra, Pollenca. 1 Cytuj
TheJW Napisano Piątek o 14:54 Napisano Piątek o 14:54 . Postawię sobie taktyczną kropkę, bo mnie zaciekawiliście i zainspirowaliście. Zerknąłem na szybko i w czasie tygodniowego urlopu można tak naprawdę przejechać całą wyspę. Z zachodu na wschód i z powrotem wyjdzie ok. 250km, czyli spokojnie na jednorazowy strzał, północ i południe wydają się być jeszcze bliżej. Cytuj
KrzysiekCH Napisano wczoraj o 12:34 Napisano wczoraj o 12:34 W dniu 28.02.2025 o 12:45, nossy napisał: Takich fotek mi trzeba....to okolice Formentor? Tak, to już na samym końcu. Ale tak ja pisałem, już w połowie lutego ruch był, więc pewnie w sezonie to tam się jedzie jak w peletonie 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi