lesku100 Napisano 27 Lutego Napisano 27 Lutego Drodzy roweromaniacy, mam problem z doborem korby SLX FC-M7000. Obecnie mam korbę RaceFace 26/36 (tylko tyle informacji mam w informacji na temat swojego roweru). Chciałbym wymienić ją na wymienionego SLX-a. I tutaj pojawia się problem jaką długość powinienem wybrać. 170mm czy 175 mm? Z góry dzięki za pomoc Cytuj
TheJW Napisano 27 Lutego Napisano 27 Lutego (edytowane) A skąd mamy wiedzieć jak i czym jeździsz, jakiego jesteś wzrostu, czy masz jakieś problemy ze stawami itd.? Standardowo do "dorosłych" rowerów MTB (bo taki zakładam na podstawie modelu części) ładowane są korby 175mm, w małych rozmiarach można trafić 170mm. Jeśli jesteś zwykłym użytkownikiem o standardowej budowie i bez problemów ortopedyczno-anatomicznych, to zapewne klasyczna 175mm będzie dla ciebie odpowiednia. Edytowane 27 Lutego przez TheJW 1 Cytuj
lesku100 Napisano 27 Lutego Autor Napisano 27 Lutego Dzięki za wyjaśnienie. Myślałem, że długość korby ma jakieś znaczenie przy kompatybilności poszczególnych elementów osprzętu. Śmiało zatem mogę brać 175mm Cytuj
TheJW Napisano 27 Lutego Napisano 27 Lutego Nie, długość korb nie ma nic do pozostałych elementów napędu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi