Michamaza Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Dzień dobry , przychodzę do was z pytaniem odnośnie roweru Madani Carbera https://madani-sports.eu/pl/21-393-rower-madani-cabrero-ciemnozielony.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAlPu9BhAjEiwA5NDSA0VgP-2AmkCIFIaD9UVOXrsqf75HAN-oI4Y1JKJ2ycO1tghMKE6dRBoCeBQQAvD_BwE#/rozmiar_ramy-l_19 Jego koszt wraz z wysyłką to 1500 zł, chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych forumowiczów czy będą możliwe w nim następujące modyfikacje... - wymiana korby na 1 rzędowa - zastosowanie przerzutek na tył deore XT -wymiana kasety na 10 rzędowa/12 rzędowa -wymiana amortyzatora na coś , co będzie można nazwać amortyzatorem(tutaj atrapa ;)) Nie mam tyle pieniędzy na raz by wyłożyć 3 tyś, więc myślałem o takiej bazie i co jakiś czas modyfikacjach... Proszę o odpowiedź z góry dziękuję. Cytuj
olo850 Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Modyfikacje będą możliwe ale będą kosztowały pewnie koło 3000 PLN. Traktowanie tego roweru jako bazy jest pozbawione sensu. Szukaj używki albo dozbieraj. 1 Cytuj
KSikorski Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego (edytowane) Cokolwiek MTB, co można nazwać bazą do modyfikacji, ma mieć piasty w standardzie 12x148 / 15x110 i stożkową rurę sterową. Dobrze by masa ramy nie przekraczała 1,8kg. Cała reszta ma sens być używana tak jak jest, ewentualnie z wymianą komponentów na lepsze w miarę zużycia. To oczywiście jest podejście zdroworozsądkowe, a jak wiadomo na tym forum niewiele osób kieruje się rozsądkiem bo chorują na rowerozę... 😄 Edytowane 26 Lutego przez KSikorski 1 Cytuj
Mihau_ Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Godzinę temu, Michamaza napisał: bazie i co jakiś czas modyfikacjach Podstawa jakichkolwiek modyfikacji - baza musi być tego warta. Tutaj masz śmiecia który zawsze pozostanie śmieciem 1 Cytuj
Michamaza Napisano 26 Lutego Autor Napisano 26 Lutego (edytowane) A coś takiego ? Jestem umówiony na odbiór w przyszły piątek, stan właściciel ocenia na bardzo dobry jest to model z 2022 roku. Edytowane 26 Lutego przez Michamaza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi