Skocz do zawartości
  • 0

[Kaseta 12 speed ale z 10T na bębenek HG standard] To SRAM XS-1270

Pytanie

Gość QWERTYASK
Napisano

Sie macie

KTOŚ się nie bał i zamknął temat ( taki niewygodny czy co?)

czy ktoś z Was miał sposobność zamontowania kasety sram XS 1270 (transmission) i ustawienia na niej eaglowej przerzutki sramowskiej LINKOWEJ ???

Jeżeli tak, to jak to działa ?? Może wrzucilibyście jakieś fotki lub opublikowali jakiś film.

Posiadam obecnie: Hak przerzutki Specialized Epic Levo S172600001   (TO NIE JEST UDH!!!)

i mam ok 7,5 mm miejsca pomiędzy kontra kasety a hakiem

nosze sie z zakupem kasety syryamowskiej xs-1270 transmission (która to właśnie jest na bębenek HG i posiada 10T) w kole mam takowy a na xd, jedyny dostępny do mojej piasty, nie chce zamieniać 

chce, aby kaseta syryamowska xs-1270 transmission (która to właśnie jest na bębenek HG i posiada 10T)  współpracowała z przerzutką syryamowską LINKOWA 

CZY ABY NAPWENO KTOS FAKTYCZNIE JUŻ ZAMONTOWAL I SPRAWDZIŁ takie rozwiązanie

tak czy inaczej ponawiam pytania!

czy ktos z Was miał sposobnosc zamontowania kasety sram XS 1270 (transmission) i ustawienia na niej eaglowej przerzutki sramowskiej LINKOWEJ ???

Jezeli tak, to jak to działa ?? Moze wrzucilibyscie jakies fotki lub opublikowali jakis film.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość QWERTYASK
Napisano

aktualizacja

na YTub pojawił się filmik na kanale cytech

New ⁠@SRAM cassette feature!

Może ktoś z Was wie czy w tym kole na tym shorcie jest bebenek 10T czy 11T?

Ciekaw jestem czy przy "prostym" kole na jbendach i bębenku hg  ta kaseta jeździ z przerzutką transmissions czy jest z nią użytkowana przerzutka na linkę???

• 0
Gość QWERTYASK
Napisano

To znów ja:-]

Nadeszła wiekopomna chwila być może na odrodzenie na maratonach xc bębenka hg. SRAM oficjalnie wprowadził SRAM EAGLE 70 (czyli transmission) z kasetą na bębenku hg. A więc jeżeli ktoś odważy się pożenic ze sobą kółeczka przerzutki z 70 do aktualnie posiadanej przerzutki sram eagle, blat, kasetę i łańcuch to może to być jeden z najbardziej wytrzymałych, budżetowych napędów. Mam już dość problemów i krótko wytrzymującego bębenka microspline. Technologia do przodu, a jakość do tyłu to  musi się opamiętać!

tak czy inaczej ponawiam pytania!

czy ktos z Was miał sposobnosc zamontowania kasety sram XS 1270 (transmission) i ustawienia na niej eaglowej przerzutki sramowskiej LINKOWEJ ???

Jezeli tak, to jak to działa ?? Moze wrzucilibyscie jakies fotki lub opublikowali jakis film.

• 0
Napisano

Kaseta jest przesunięta na zewnątrz, więc pewnie tradycyjna przerzutka nie ogarnie.

Jako, że to nowość z tego tygodnia to zapewne poza marketingowcami... tfu... dziennikarzami i influencerami nikt nie miał tego szpeja w rękach.

• 0
Napisano
W dniu 27.03.2025 o 22:20, Gość QWERTYASK napisał:

Mam już dość problemów i krótko wytrzymującego bębenka microspline.

Że tak zapytam  skoro lamentujesz ...... ile Tobie ten bębenek wytrzymuje i w jakiej piaście ?

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...