Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz rację, mój błąd. Rove 2 z 2025 roku ma 2x10 cues. Wyjdzie koło 4000 zł zależnie sklepu. Osprzetowo wychodzi prawie tak samo jak rove 1 z poprzednich lat. Pani w jednym sklepie mi powiedziała że nowa rove 2 zastąpiła 1. W nowej 1 zrobili 1x11. Niby łatwiej się przekłada, ale nie wiem czemu chciałabym mieć jednak te 2 przełożenia. Więc 2x10 byłoby idealnie. Na ten moment nie ma szans znaleźć starszą rove 1 na deorce więc skłaniam się do rove 2. Pozostaje przymierzyć 😉

Napisano (edytowane)

Jak za duży? To jest S albo XS nawet... Raczej za mały 🙂.

21 minut temu, NerfMe napisał:

Tam jest inny rozmiar osi niż w Rove. Pewnie dali specyfikację z jakiegoś gravela.

Faktycznie, coś w tym jest, ale patrząc na kolor przerzutki też nie pasuje.

Edytowane przez chudzinki
Napisano

@chudzinki za duży ten z Linka centrumrowerowe. 

dzwoniłam do sklepu z tą specyfikacją sora. Potwierdzili że to jest jakiś błąd, faktycznie podczytywała się błędna specyfikacja. Maja rove 1 rozmiar S, rocznik 2024, 2x10 cues, korba Shimano, hamulce Shimano, amor powietrzny, za 4500.

alternatywa to rove 2 rocznik 2025, 2x10 cues wiec tak samo, amor zwykły, korba na kwadrat, hamulce Tektro, za ok 4000 zł 

facet mówi że by dołożył i wziął rove 1 z 2024. Jak myślicie? Brać?

Napisano
11 minut temu, chudzinki napisał:

15 cali za duży na 165 cm? Kto Ci tak powiedział?

Sorki, 15 cali to XS - więc za mały. Wg rozpiski na ok 160 cm. Ja mam 165 cm więc S powinien być idealny, ewentualnie M na granicy

Napisano

@kamyczek990, wejdź sobie na stronę, którą podlinkował @NerfMe i z prawej strony jest odnośnik "jaki jest mój rozmiar" i sprawdź z czystej ciekawości. 

Byłem trochę zdziwiony, bo też myślałem, że S jest idealna, ale przy 165 cm i niezmienionych innych danych pokazuje końcówkę XS.

M` ka wydaje się duża, pomimo, że na rozpisce jest od 164 cm.

Tak w ogóle to model 2025 jest na napędzie 1x11 i najlepszym amortyzatorze jaki jest w crossach, czyli Paragonie Gold.

Napisano

Zrobiłam rezerwację rove 1 z 2024 za 4500. Nie wiem czy dostanę z 2025 w tej cenie, chyba wątpię ale dopytam przy zakupie. Więcej kasy nie chce dawać bo już i tak przekroczyłam budżet o ponad 1000 zł 😅
Jedynek z 2024 praktycznie już w ogóle nie ma i wolałam zrobić rezerwację bo później bym żałowała że się nie zdecydowałam. 
A przekonujecie mnie że lepiej starsza 1 niż nowa 2 więc myślę to będzie dobra decyzja 😉