Thunder1983 Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Modernizuję sobie nowy rower Polygon Path F4 i wczoraj zaciekawiły mnie dziwne ślady na tylnym trójkącie. Przejechałem po nich palcem, bo myślałem, że może to są ślady jakiegoś kleju. Coś tam zeszło, ale zauważyłem, że jest to trochę twardsze od zaschniętego kleju. No i wyszło, że to pewnie ta powłoka przezroczysta odchodzi od bazy lakieru. Zdjęcia w załączniku. Rower nawet nie wyjechał z mojego małego warsztatu więc poszło zgłoszenie reklamacyjne. Cytuj
nossy Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Nowy...na zdjęciach nie wygląda to na nowy lakier ale może tak wyszły. Niemniej jednak cuchnie to spękanym lakierem bezbarwnym- warstwa nawierzchniowa. Jeśli to lakier proszkowy ( choć po zdjęciach powiedziałbym , że ciekły...) to ewidentnie niedogrzany lub mocno przegrzany, brak prawidłowej polimeryzacji i zarazem adhezji to zaczął pękać. Problem taki, że lakier proszkowy zaczyna w takiej sytuacji pękać dopiero wskutek naprężeń albo zmian temperatur. Reklamacja raczej z automatu powinna być uznana. 1 Cytuj
Thunder1983 Napisano 26 Lutego Autor Napisano 26 Lutego @nossy taki jakiś dziwny ten kolor, może dlatego tak wygląda. Sam rower jest super, ale powłoka lakiernicza to tragedia (przynajmniej w przypadku tego egzemplarza). Raczej nie będzie problemów z sprzedawcą bo ostanio uznali mi dwie małe ryski na ramie, ale boję się jak będzie wyglądała realizacja tego zgłoszenia bo ludzie z innych rejonów świta mówili że około 6 miesięcy czekali za nową ramą ;-( Cytuj
nossy Napisano 27 Lutego Napisano 27 Lutego Może być tak, że poczekasz na nową ramę i na nowy rower sporo czasu lub odeślą Tobie starą, pojeździsz a oni zaproszą Ciebie na podmianke jak już łaskawie zleci nowa rama. Cytuj
Thunder1983 Napisano 27 Lutego Autor Napisano 27 Lutego Już się wypowiedzili, że potrzeba więcej zdjęć i numer ramy oraz książki serwisowej bo bedą uderzać do producenta więc pewnie będzie tak jak piszesz :-( jak się dowiedziałem od kogoś kto też reklamował polygona w sprint-rowery to na wahacz czekał 2 miechy. Cytuj
Thunder1983 Napisano Czwartek o 09:37 Autor Napisano Czwartek o 09:37 (edytowane) @nossy dostałem odpowiedź od sprint: Edytowane Czwartek o 09:38 przez Thunder1983 2 Cytuj
nossy Napisano Piątek o 14:05 Napisano Piątek o 14:05 No i szacun...prawilnie. Masz na czym jeździć, jak rama zleci to podmianka i dalej radość z jazdy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi