Robert1986 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Witam Mam problem z wolnobiegiem a mianowicie podczas próby pedałowania na najmniejszej zębatce ,zębatka nie napędza roweru tylko kręci się razem z łańcuchem na innych przełożeniach nie występuje taki problem .Czy jest możliwość abym to naprawił poprzez rozebrania wolnobiegu może zapadka nie pracuje prawidłowo nigdy nie serwisowałem wolnobiegu i niewiem czy da się to naprawić czy raczej kupić nowy i problem się rozwiąże .Jest to wolnobieg dość stary bo jest zamontowany w rowerze romet special laura rocznik 88 wiec ma ponad 35 lat ale chcę rower odrestaurować i zależało by mi bardziej na naprawie części oryginalnej. Pozdrawiam Cytuj
Turysta05 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Tu zębatki są nakręcane na gwint drobnozwojny. Gwint jest zerwany i przeskakuje. Z ciekawości możesz odkręcić ten tryb i przekonać się jak jest uszkodzony😉, ale i tak trzeba kupić nowy wolnobieg, jest tani. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi