Adamus80 Napisano 24 Lutego Napisano 24 Lutego Zabieram się za porządną naukę serwisowania rowerów. Zaczynam od starszego roweru żony. Jakoś 8-10 letni Kross. Nie pamiętam teraz nazwy modelu. Mam dwie wątpliwości. 1. Odkręciłem pedały. Słychać, że w środku w łożyskach dostał się piach. Chciałbym to wyczyścić. Zdjąłem kapselek zamykający dostęp do łożysk. I co teraz dalej. Jak to okręcić? Da się to w ogóle rozebrać? 2. Korba na kwadrat zintegrowana z trzeba blatami. Da się to w ogóle jakość rozkręcić w celu dobrego czyszczenia? Zdjęcia w załączniku. Pytanie może bez sensu, ale dopiero raczkuję w serwisowaniu rowerów. Cytuj
Mihau_ Napisano 24 Lutego Napisano 24 Lutego Cytat 1. Odkręciłem pedały. Słychać, że w środku w łożyskach dostał się piach. Chciałbym to wyczyścić. Zdjąłem kapselek zamykający dostęp do łożysk. I co teraz dalej. Jak to okręcić? Da się to w ogóle rozebrać? Daj sobie spokój, kup nowe, jakieś bardziej ergonomiczne, z lepszym podparciem. Cytat 2. Korba na kwadrat zintegrowana z trzeba blatami. Da się to w ogóle jakość rozkręcić w celu dobrego czyszczenia? Ta jest nierozbieralna. 1 Cytuj
TheJW Napisano 24 Lutego Napisano 24 Lutego Dokładnie, te pedały nie są warte zachodu, kosztują ze 12 złotych. Kupisz jakieś lepsze z aluminiową klatką, to będziesz mógł się bawić w ich serwis. Cytuj
Dokumosa Napisano 25 Lutego Napisano 25 Lutego Poza tym ro raczej nie piach tam słychać tylko wyżarte przez rdze kulki. Cytuj
Adamus80 Napisano 25 Lutego Autor Napisano 25 Lutego OK. Dziękuję za info. Pewnie w przyszłości pojawią się kolejne pytania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi