Jan_han Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego czesc, kupiłem Treka Checkpointa SL i zamiast opon Bontragera Girona RSL GR TLR dostalem Pirelli Cinturato Adventure. zastanawiam się co się tutaj zadziało? czy ktoś wie, jak to jest, że kupuje rower o określonej, na stronie sklepu, specyfikacji i dostaje zamówiony model, ale z innymi oponami? czy to oszustwo? nieuczciwość sklepu? dajcie znać czy mam się martwić czy to normalne... dla mnie co najmniej dziwne... Cytuj
siemalysy Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego (edytowane) Zazwyczaj są informacje, że producenci zastrzegają sobie prawo do zmian. Poniżej masz informacje skopiowaną ze strony trek, która znajduje się pod specyfikacją, w tym przypadku Checkpointa. "Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w informacjach o produktach zawartych na tej stronie, w dowolnym czasie, bez wcześniejszego powiadomienia, w tym w odniesieniu do produktów, specyfikacji, modeli, kolorów, materiałów i cen. Ze względu na problemy z łańcuchem dostaw może dojść do zastąpienia części innymi kompatybilnymi w dowolnej chwili, bez wcześniejszego powiadomienia. Wskazane ceny są sugerowanymi cenami detalicznymi producenta. Masy rowerów i ram zostały podane dla pomalowanych ram w wersji przedprodukcyjnej w momencie publikacji. Masy w finalnej wersji produkcyjnej mogą się różnić." Edytowane 23 Lutego przez siemalysy Cytuj
marcin_ostrów Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego Doczytaj to co jest napisane drobnym drukiem, coś o tym że specyfikacja może sie zmienić bez uprzedzenia Cytuj
Jan_han Napisano 23 Lutego Autor Napisano 23 Lutego (edytowane) no jasne, ale to produkt niezgodny z opisem... na stronie sklepu w specyfikacji sa inne opony niż te, które zostały założone w moim rowerze, a to juz chyba zmiana, o której powinienem zostać poinformowany przez sklep, przed wysłaniem sprzętu, swoją drogą to są różnej klasy opony... Edytowane 23 Lutego przez Jan_han Cytuj
siemalysy Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego Przecież masz jasno napisane: "Ze względu na problemy z łańcuchem dostaw może dojść do zastąpienia części innymi kompatybilnymi w dowolnej chwili, bez wcześniejszego powiadomienia. " Nic dziwnego w tym, że opony zmienili. Korzystaj z roweru, ciesz się jazdą nowym rowerem. Jak kupowałem rower, to w specyfikacji był kompletny napęd Shimano. Natomiast po odebraniu okazało się, że korba i kaseta są od E*13. Były to droższe komponenty niż Shimano. Hamulce miały być Shimano, a były Sram. Cytuj
Jan_han Napisano 23 Lutego Autor Napisano 23 Lutego wolałbym opcję z niższego na wyższy typ opon Cytuj
Mandoleran Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego Te bontragerowskie opony mają zaszczytne ostatnie miejsce na rolling resistance. Ja bym się z tej zmiany ucieszył 😉. https://www.bicyclerollingresistance.com/cx-gravel-reviews Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi