Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@pecio, żeby pisać takie artykuły jak @Eathan o Geoid to trzeba być zorientowanym w temacie, a ja sam się uczę 🙂.

Ja stwierdziłem, że nie mam zamiaru poświęcać życia na zapoznawanie się z Garminem, chcę coś plug and play i chyba to działa 😉.

• Haha 1
Napisano (edytowane)
13 minut temu, chudzinki napisał:

@pecio  ...........     chcę coś plug and play i chyba to działa 😉.

Życie mnie nauczyło , że nie ma takiego luksusu   zwanego " plug and play " .   Cisza i pozorny spokój trwają do czasu ........😁

A z Garminem jest jak z dziewczyną  ......  nie siadasz na "konstrukcję " od razu po zobaczeniu.  Najpierw rozmowa,  kino, kolacja  i potem robisz resztę. W między czasie parę razy usłyszysz  "nie ...daj spokój" , kilka razy się wysypie ale potem ............

Edytowane przez pecio
Napisano
Cytat

Cisza i pozorny spokój trwają do czasu ........😁

@pecio, liczę się z konsekwencjami. Coś za coś 🙂.

Nawigacji potrzebuję tylko podczas weekendowych wypadów z rodzinką w góry i podczas urlopu, a reszta jest miłym dodatkiem na co dzień.

Polowałem od kilku tygodni na Garmina i jakby wpadło coś do magicznej kwoty 800 zł to pewnie bym kupił, ale niestety.

Napisano
W dniu 24.02.2025 o 11:58, chudzinki napisał:

No to mi dałeś do myślenia @Eathan... 😉

Muszę poczytać, bo gdyby nie dało się wgrać innych map to lipa po całości.

Bawiłem się GEOID, Magene oraz BSC300 i tak..
- Wgrywanie map, raczej zapomnij. Użytkownicy coś kombinują, są jakieś tematy na forum oraz pepperze, ale to jest raczej mocno początkowy etap i daleko jeszcze do jakiegokolwiek kształtu. 

Ogólnie raczej mnie irytowały i stwierdziłem, że wole poruszać się polegając na moim zegarku, niż tych komputerach, a jak mam coś kupić do z tych marek, które są doskonale znane na rynku.

Napisano

@meszuge, ale ja jestem tego w pełni świadomy... Zrobiłem spore rozeznanie w temacie. Przejrzałem kilkanaście swoich GPX` ów z gór i w MapBox brakowało mi tylko jednej ścieżki, więc jest dobrze 🙂.

Godzinę temu, pecio napisał:

lada moment będzie wielki wysyp 530/830

😝

• +1 pomógł 1