Fipo Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego Cześć, Czy ktoś mógłby mi pomóc i napisać, który suport Token Ninja pasuje do roweru Felt Verza Speed 20? Cytuj
Lextalionis Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego Pewnie ten będzie dobry https://sklep.token-polska.pl/suport-tk878ex-fsa-p-577.html Musisz tylko sprawdzić jak szeroka jest mufa. Ten jest przeznaczony do korb FSA i ramy z mufą BSA o szerokości 68mm lub 73mm. Cytuj
lewocz Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego A dlaczego akurat Ninja? Ninja to patent stosowany w suportach wciskanych pressfit polegający na tym, że obie miską są ze sobą skręcone. Kolega podał link do zwykłego suportu BSA ( być może właściwy) który stosuje się w mufach z gwintem i misą są wkręcane w mufę, a nie ze sobą. Coś tam słyszałem że faktycznie korby FSA mają jakiś rozjazd w średnicy ośki i gość z tokena preparuje suporty z innymi łożyskami pod FSA właśnie. Musisz znać parametry ramy i korby. Cytuj
Lextalionis Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego @lewocz pytanie o to dlaczego akurat Ninja słuszne - jest sporo innych i pewnie tańszych rozwiązań. Być może OP uważa Tokena za gwaranta jakości suportów. Nie mogę doszukać się specyfikacji tego Felta gdzie jest podany typ mufy/suportu ale ze zdjęć wynika, że jest to wkręcany i są tam właśnie korby FSA. Zakładam, że ten z linku będzie właściwy. Cytuj
Fipo Napisano 21 Lutego Autor Napisano 21 Lutego @Lextalionis @lewocz dzięki za odpowiedzi. Szczerze mówiąc temat zacząłem, ponieważ na jakimś forum mignęła mi informacja, że ten rower ma suport press fit i jest to jego słaby element. Pomyślałem, że zrobię upgrade na polecany w takim przypadku Token Ninja. Wg Was nie ma tam press fita i wtedy ta wymiana nie ma chyba już większego sensu. Czy mogę to jakoś zweryfikować w prosty sposób bez rozkręcania roweru? Cytuj
Lextalionis Napisano 21 Lutego Napisano 21 Lutego Musisz spojrzeć jak wygląda miska suportu. Ja znalazłem takie zdjęcie tego modelu i wygląda jakby tam była wkręcana miska łożysk. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi