Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Czy ktoś mógłby mi pomóc i napisać, który suport Token Ninja pasuje do roweru Felt Verza Speed 20?

Napisano

A dlaczego akurat Ninja?  Ninja to patent stosowany w suportach wciskanych pressfit polegający na tym, że obie miską są ze sobą skręcone.

Kolega podał link do zwykłego suportu BSA ( być może właściwy) który stosuje się w mufach z gwintem i misą są wkręcane w mufę, a nie ze sobą. Coś tam słyszałem że faktycznie korby FSA mają jakiś rozjazd w średnicy ośki i gość z tokena preparuje suporty z innymi łożyskami pod FSA właśnie.

Musisz znać parametry ramy i korby.

Napisano

@lewocz pytanie o to dlaczego akurat Ninja słuszne - jest sporo innych i pewnie tańszych rozwiązań. Być może OP uważa Tokena za gwaranta jakości suportów. 

Nie mogę doszukać się specyfikacji tego Felta gdzie jest podany typ mufy/suportu ale ze zdjęć wynika, że jest to wkręcany i są tam właśnie korby FSA. Zakładam, że ten z linku będzie właściwy.

Napisano

@Lextalionis @lewocz dzięki za odpowiedzi. Szczerze mówiąc temat zacząłem, ponieważ na jakimś forum mignęła mi informacja, że ten rower ma suport press fit i jest to jego słaby element. Pomyślałem, że zrobię upgrade na polecany w takim przypadku Token Ninja. Wg Was nie ma tam press fita i wtedy ta wymiana nie ma chyba już większego sensu. Czy mogę to jakoś zweryfikować w prosty sposób bez rozkręcania roweru?