Surma Napisano Środa o 21:17 Napisano Środa o 21:17 Witam grupowiczy, przychodzę do was z problemem który ściąga mi sen z powiek, mianowicie męcze się z wolnobiegiem a bardziej z jego odkręceniem, brakuje już mi sposobów aby dziada odkręcić. Próbowałem dwoma kluczami, Kluczem w ktory biłem młotkiem, próbowałem nawet zrobić coś na zasadzie ,,bacika" łańcuch zaczepiony o zebatki z drugiej strony owinięty o barierki balkonowe noi i oprócz wygiętych barierek i porozwalanego łańcucha nic więcej nie osiągnąłem, raczej skłaniam się ku wymianie koła ( wolnobieg wymieniam na nowy) chyba ze może macie jakiś sposób? Cytuj
Greg1 Napisano wczoraj o 06:49 Napisano wczoraj o 06:49 (edytowane) Też kiedyś miałem Tribana 100 na wolnobiegu i wymieniałem oryginalną kasetę/wolnobieg Megarange na taką z "normalnym" stopniowaniem i też miałem problem z jego odkręceniem. Też się poddałem za pierwszym i drugim razem ale później zrobiłem z jakiejś rurki przedłużkę klucza, żeby mieć dłuższe ramię siły, koło zblokowałem w rogu iędzy ścianami (jak robisz to w domu czy mieszkaniu to uwalisz ściany - ja tak zrobiłem i musiałem czyścić i podmalowywać) i jakoś poszło Edytowane wczoraj o 06:51 przez Greg1 1 Cytuj
kaido2 Napisano wczoraj o 07:14 Napisano wczoraj o 07:14 Klucz w imadło i kręcisz kołem w przeciwną stronę do wskazówek zegara. 3 Cytuj
zekker Napisano wczoraj o 07:37 Napisano wczoraj o 07:37 Ja zwykle stawałem w rogu opierając się o ściany/szafę, oboma rękami trzymałem koło, a noga pchałem klucz (jak trzeba było to z przedłużką). 46 minut temu, Greg1 napisał: jak robisz to w domu czy mieszkaniu to uwalisz ściany Można też podłogę, jak w końcu gwint odpuści i klucz z przedłużką walnie w panele/płytki/co tam kto ma. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi