Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam grupowiczy, przychodzę do was z problemem który ściąga mi sen z powiek, mianowicie męcze się z wolnobiegiem a bardziej z jego odkręceniem, brakuje już mi sposobów aby dziada odkręcić. Próbowałem dwoma kluczami, Kluczem w ktory biłem młotkiem, próbowałem nawet zrobić coś na zasadzie ,,bacika" łańcuch zaczepiony o zebatki z drugiej strony owinięty o barierki balkonowe noi i oprócz wygiętych barierek i porozwalanego łańcucha nic więcej nie osiągnąłem, raczej skłaniam się ku wymianie koła ( wolnobieg wymieniam na nowy) chyba ze może macie jakiś sposób? 

Napisano (edytowane)

Też kiedyś miałem Tribana 100 na wolnobiegu i wymieniałem oryginalną kasetę/wolnobieg Megarange na taką z "normalnym" stopniowaniem i też miałem problem z jego odkręceniem. Też się poddałem za pierwszym i drugim razem ale później zrobiłem z jakiejś rurki przedłużkę klucza, żeby mieć dłuższe ramię siły, koło zblokowałem w rogu iędzy ścianami (jak robisz to w domu czy mieszkaniu to uwalisz ściany - ja tak zrobiłem i musiałem czyścić i podmalowywać) i jakoś poszło

Edytowane przez Greg1
  • +1 pomógł 1
Napisano

Ja zwykle stawałem w rogu opierając się o ściany/szafę, oboma rękami trzymałem koło, a noga pchałem klucz (jak trzeba było to z przedłużką).

46 minut temu, Greg1 napisał:

jak robisz to w domu czy mieszkaniu to uwalisz ściany

Można też podłogę, jak w końcu gwint odpuści i klucz z przedłużką walnie w panele/płytki/co tam kto ma.

• +1 pomógł 1