hjk876 Napisano Środa o 14:06 Napisano Środa o 14:06 Cześć, poszukuję (najprawdopodobniej) roweru crossowego. Budżet do 3200zł (absolutny sufit to 3500). Wzrost 180cm, waga 82kg Rower do jazdy po ścieżkach rowerowych i drogach w mieście oraz po ścieżkach w okolicznych parkach i lasach. Raczej jazda rekreacyjna do ~80km (choć nie wykluczam dłuższych wycieczek). Szczerze to w głębi serca najbardziej chciałbym grawela natomiast będę montował fotelik do jazdy z córką więc to raczej odpada. W związku z powyższym wybór padł na crossa. Poniżej kilka linków do rowerów które w miarę mi wpadły w oko natomiast słabo znam się na osprzęcie więc prosiłbym o pomoc: https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-polygon-heist-x5 https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-unibike-crossfire-2025 https://pgbikes.pl/rowery-turystyczne/2742-9654-rower-kross-evado-60-meski-2023.html Cytuj
Mihau_ Napisano Środa o 16:08 Napisano Środa o 16:08 Cytat Szczerze to w głębi serca najbardziej chciałbym grawela natomiast będę montował fotelik do jazdy z córką więc to raczej odpada. Dlaczego fotelik miałby eliminować gravela? Pomijając oczywiście fakt, że za taką kasę żadnego sensownego nie kupisz. Wydaje mi się, że najsensowniejszym co możesz zrobić w tym budżecie jest ogarnięcie sobie riverside 920 po zwrocie. Jest dobry napęd, jest powietrzny widelec https://www.decathlon.pl/p/mp/riverside/second-life-rower-trekkingowy-riverside-920-stan-dobry/_/R-p-cdbba0a6-d898-426e-9389-28dd4b9144cf Cytuj
hjk876 Napisano Środa o 22:19 Autor Napisano Środa o 22:19 5 godzin temu, Mihau_ napisał: Dlaczego fotelik miałby eliminować gravela? Pomijając oczywiście fakt, że za taką kasę żadnego sensownego nie kupisz. @Mihau_ a nie będzie za twardo? Nie wiem szczerze, jakoś zawsze mi się wydawało że szosa czy gravel pod jazdę z bąblem się nie nadają. No a jeśli chodzi o gravele, mówisz że nie ma sensu się pakować przy tym budżecie? Ktoś gdzieś polecał np Felt Broam 60 6 godzin temu, Mihau_ napisał: Wydaje mi się, że najsensowniejszym co możesz zrobić w tym budżecie jest ogarnięcie sobie riverside 920 po zwrocie. Jest dobry napęd, jest powietrzny widelec Ok, co prawda wygląd średnio mi siedzi (Unibike polecany przez @clavdivs bardziej) ale skoro jest to sensowna opcja pod kątem wyposażenia to przemyślę, dzięki Cytuj
Mihau_ Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Cytat a nie będzie za twardo? A czym to się od crossa różni? Dzieciaka masz z tyłu więc i tak nie ma amortyzacji. Cytat No a jeśli chodzi o gravele, mówisz że nie ma sensu się pakować przy tym budżecie? Ktoś gdzieś polecał np Felt Broam 60 Nawet ja go mogłem polecać tylko to jest najmniej najgorsze rozwiązanie (jeśli ktoś chce gravela a nie ma kasy) a nie obiektywnie dobre. Cytat Ok, co prawda wygląd średnio mi siedzi Idź do decathlona i obejrzyj, na żywo totalnie inaczej się prezentuje niż na zdjęciach. Cytuj
clavdivs Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) Riverside 920 rower o dziwnym napędzie, z blatem 38t bardziej pod 29,niz crossa. Koła z niewielka ilością szprych, nie wróże im nieśmiertelności jak maja jeszcze wozić bąbelka. Jak dla mnie Unibike wygląda lepiej. Problemem może się okazać dostępność. Wyobrażam sobie że można wozić dziecko gravelem, ale przez osobę doświadczoną i raczej na sprzęcie półkę wyżej niż podstawowy model. W innym przypadku nie warto, jak nie warto narażać dziecko na jakiekolwiek niebezpieczenstwo, bo wobec krzywdy dziecka wszelkie oszczędności wychodzą bardzo głupio. Edytowane 15 godzin temu przez clavdivs Cytuj
Mihau_ Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Cytat Riverside 920 rower o dziwnym napędzie, z blatem 38t bardziej pod 29,niz crossa Dawaj od nadbiegach 😁😁😁 Cytuj
clavdivs Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Nie ma nadbiegów. 38t to na wyjazd z sakwami. Napęd to zbieranina magazynowych wyprzedaży, gdzie za 2 lata powiedzą w serwisie, żeby wymienić "to" na cues. Cytuj
smw44199 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Szkoda sobie głowę zawracać "wypierdzianym" Riverside. Cytuj
Mihau_ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 10 godzin temu, clavdivs napisał: 38t to na wyjazd z sakwami. 38t to jazda ponad 41-42 kmh z kadencją 90rpm, a przypominam, że to cross z wyprostowaną pozycją a nie szosa 10 godzin temu, clavdivs napisał: Napęd to zbieranina magazynowych wyprzedaży, gdzie za 2 lata powiedzą w serwisie, żeby wymienić "to" na cues. No wiadomo, 11s shimano to taka egzotyka, że nie ma na rynku części😁 Cytat Szkoda sobie głowę zawracać "wypierdzianym" Riverside. @smw44199 serio to napisałeś o rowerze na powietrznym widelcu i kołach fulcum, ważącym 12,5 kg porównując go z unibike na sprężynie i 14,9 na wadze? Cytuj
Michal2008 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu też oglądałem na żywo tego riverside nic ciekawego, ale warto samemu sprawdzić, ale jak się nie podoba to się nie kupuje ! 1 godzinę temu, Mihau_ napisał: @smw44199 serio to napisałeś o rowerze na powietrznym widelcu i kołach fulcum, ważącym 12,5 kg porównując go z unibike na sprężynie i 14,9 na wadze? np. liv rove 2 na kołach kowadłach, amorze kowadle, napędzie kowadle waży 13 kg a wykonanie ramy to trochę inna liga, ale tu mówię o rowerze damskim, a riverside w sumie unisex... Cytuj
Mihau_ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Rower damski więc rozmiar mniejszy + rama nie jest kowadłem jak w unibike Cytuj
Michal2008 Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu akurat ważyłem M to nie taki mały, ale tak damski, a riverside tez jest damskim rowerem osobiście szukałbym czegoś z promek pokroju: roam czy dual sport Cytuj
Mihau_ Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu Cytat a riverside tez jest damskim rowerem Od kiedy? 22 minuty temu, Michal2008 napisał: akurat ważyłem M to nie taki mały, Wymiary jak męska S, rower dla dziecka 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi