blackjack23 Napisano Środa o 08:03 Napisano Środa o 08:03 (edytowane) Planuję sporadyczne, kilkudniowe wycieczki. 2-3 razy do roku. By pomieścić sprzęt hamakowy, potrzebuję minimum 40 l sakwy. Chciałbym, żeby nie była to stała konstrukcja, a była w miarę łatwo demontowalna. Rower przez 99% sezonu będzie służył do jazdy wokół komina, więc nie potrzebuję dodatkowej wagi. Przy okazji, potrzebuję również pełne błotniki - te już zostają na stałe. Raczej "budżetowo", ale bez przesady. Nie chcę kupować czegoś, co się po jednej wyprawie rozleci. Edytowane Środa o 08:11 przez blackjack23 Cytuj
blackjack23 Napisano Środa o 09:26 Autor Napisano Środa o 09:26 Dodam jeszcze, że rower ma hamulce tarczowe przód/tył, bo widzę, że przy zakupie bagażników i dopasowaniu do nich sakw bocznych ma to znaczenie. Cytuj
Greg1 Napisano Środa o 09:57 Napisano Środa o 09:57 (edytowane) Nie wiem ile tam jest miejsca na błotniki bo z tego co pamiętam to Tribany przyjmują chyba max opony 36c, tak? Ja do fitnessa Cube SL Road (tam jest trochę więcej miejsca bo spokojnie mieszczą się opony 42c) kupiłem błotniki SKS Blumels Mat 45 Black i pasują idealnie ale jak u Ciebie nie ma miejsca to możesz kupić np. SKS Blumels Mat 35. Rower z nimi wygląda tak Tutaj nie mam bagażnika ale do miasta chcę mu założyć minimalistyczny bagażnik na jakąś miejską torbę na laptopa itp. coś w stylu bagażnika Speed Rack 900 albo Ultralight 900 z Deca i on chyba też spełniłby Twoje wymagania Edytowane Środa o 10:00 przez Greg1 Cytuj
blackjack23 Napisano Środa o 10:05 Autor Napisano Środa o 10:05 Tak, max 36mm, ale ktoś w sieci wpasował nawet 38mm. Jeśli chodzi o te bagażniki z deca to Speed nie jest kompatybilny, Ultralight niby jest, ale ludzie w opiniach piszą, że dla Tribanów z tarczówkami nie i zostali wprowadzeni w błąd. Cytuj
Greg1 Napisano Środa o 10:22 Napisano Środa o 10:22 Jak "wpasujesz" 38 mm to już na pewno nie zmieścisz błotników. Myślałem też o błotnikach i bagażniku Cube/Acid, takie jak są w Cube Nuroad Fe czy Cube Hyde/Nulane Fe bo on nie potrzebuje mocowań w ramie - ma taką jakby listwę idącą pod błotnikiem i mocowany jest do błotnika czy jakoś tak ale one chyba u ciebie nie wejdą bo najwęższe mają chyba 45 mm Cytuj
spidelli Napisano Środa o 19:27 Napisano Środa o 19:27 (edytowane) Jak masz otwory montażowe w okolicy piasty to ORTLIEB | Quick-Rack - trzy ruchy ręką i bagażnik ściągasz. Żona ma, ostatnio woziła tam moje sakwy Ortlieb Gravel Pack po 12,5 litra ale 20 chyba też wejdą; ograniczenia to chyba do 20 kg nośność i wąska platforma - raz, że tyle nie wozimy, a dwa - jeśli jest coś większego do wożenia, to trafia na mój, inny bagażnik. Ortlieb budżetowy nie jest ale raczej porządne rzeczy robi, chociaż w tym bagażniku trzeba uważać na uchwyt mocujący do sztycy - w naszym poluzowały się śrubki i bagażnik majtnął do tyłu - kiepska sprawa ale skończyło się tylko na strachu. Z jednej strony moja wina, bo mogłem sprawdzić, z drugiej - Ortlieb mógł to zabezpieczyć, żeby się nie miało prawa wysunąć całkiem. Błotników nie używamy więc tu nie pomogę. Edytowane Środa o 19:30 przez spidelli Cytuj
blackjack23 Napisano wczoraj o 07:44 Autor Napisano wczoraj o 07:44 (edytowane) Jeśli chodzi o bagażnik to raczej celuję w coś poniżej 200 zł, a tych jest całkiem sporo i nie wiem który wybrać, który będzie pasować. Edytowane wczoraj o 07:45 przez blackjack23 Cytuj
smw44199 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) Kellys Convoy: https://allegro.pl/oferta/bagaznik-rowerowy-kellys-convoy-na-tarcze-26-28-16920129722 Kupiłem jeden, potem do drugiego roweru w promocji za 100zł kupiłem drugi. Nie mam uwag co do jakości wykonania. Edytowane 16 godzin temu przez smw44199 Cytuj
blackjack23 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowane) W opiniach ktoś pisał, że mu się na hamulcu tarczowym opierał i musiał sobie tuleję i dłuższą śrubę dokładać, dystansując mocowanie. Nie wiem czy to jest w zestawie, czy na własną rękę takie przeróbki. Edytowane 6 godzin temu przez blackjack23 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi