Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Poszukuję roweru do kwoty 5000 zł którym będę mógł codziennie dojeżdżać do pracy (Trasa 20km w obydwie strony cały czas po asfalcie i kostce brukowej) oraz rekreacyjnie wybierać się na dłuższe przejażdżki (do 100-150km trasa). Dodatkowo fajna opcja byłaby możliwość w przyszłości zamontowania krzesełka dla dziecka bądź przyczepki do podróży z nim.

Poniżej trochę parametrów które może pomogą z wyborem:

- wzrost 175cm;

- waga 100 kg;

- preferuję jazdę po asfalcie, kostce brukowej niżeli lasy i dzikie ostępy;

- chciałbym jeździć całorocznie niezależnie od warunków atmosferycznych;

- wolałbym rower niebędący elektrykiem;

- możliwość jazdy z krzesełkiem bądź przyczepka dla dziecka.

Dotychczas jeździłem na Rowerze crossowym Arkus safari disc

Będę wdzięczny za pomoc w wyborze właściwego roweru.

Napisano (edytowane)

Jak będziesz rozglądał sie za rowerem typu cross i padnie na Giant Roam Disc weź pod uwagę, że koła przy tej wadze od razu do wymiany.

EDIT
Ten Arkus Ci nie wystarcza?

Edytowane przez smw44199
Napisano
Cytat

weź pod uwagę, że koła przy tej wadze od razu do wymiany.

Nie pisz, głupot.

Ogólnie najsensowniej przy takim użytkowaniu wypadnie rower crossowy. Pytanie tylko czy potrzebujesz amortyzacji. Jeśli nie, bo w sumie na asfalt nie jest potrzebna to zainteresowałbym się trekiem dual sport.

Napisano
38 minut temu, smw44199 napisał:

Jak będziesz rozglądał sie za rowerem typu cross i padnie na Giant Roam Disc weź pod uwagę, że koła przy tej wadze od razu do wymiany.

EDIT
Ten Arkus Ci nie wystarcza?

Zajeździłem go na śmierć na jesieni i oddałem na części gdyż koszta naprawy byłyby większe niż wartość zakupu.   Stąd właśnie poszukuje nowego.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Mihau_ napisał:

Nie pisz, głupot.

W przypadku roweru Giant Roam Disc nie piszę głupot

Mogę ci wysłać fabryczne jeżeli ułatwi Ci to przyznanie mi racji. Wycentrujesz je odeślesz, a ja znowu przejadę 200, 300, czy 500km, aż szprychy popękają

Edytowane przez smw44199
Napisano

Nie dorabiaj ideologii do prostej czynności jaką jest jazda na rowerze, mam teraz nowe koła i nie ma żadnych problemów, a swojego stylu jazdy nie zmieniłem. Tak trudno przyznać rację, po co mydlisz oczy? 

• Haha 1