michalr75 Napisano Poniedziałek o 12:24 Napisano Poniedziałek o 12:24 Pytanie tylko jakiej jakości są te rowery. W modelach XC z aluminium okazuje się ze były przypadki pękania ram. Cytuj
martinnoo Napisano Poniedziałek o 12:24 Autor Napisano Poniedziałek o 12:24 @michalr75 Model Evo Elite znalazłem w postach zarchiwizowanych w promocji za 6 tyś, ale nie mogłem otworzyć, być może był to rocznikowo model wstecz. Ten 2023 końcówkę urwałem do 7800, kolejno - czarny mat z racji, że CR ma na stronie 8 tyś, to też mi tak zrobią (u nich 8,3 tyś) a niebieski Star Dust LTD 9 tyś, nie wiem jak wygląda rabat na niego z ich strony. Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Poniedziałek o 12:29 Napisano Poniedziałek o 12:29 Moja Fiori z włokien jest nieźle ciurana. Nieźle oberwało jej się w Krkonoszach, Izerach, Kotlinie Kłodzkiej. Straty: połamałem dźwignię hamulca. Wcześniej zacisk puścił olej . Reklamacja na tegoż pozytywnie rozpatrzona przez sprzedawcę. O ramę już się nie boję. Jeżdżę tak samo, ba nawet bardziej hardkorowo, niż na wcześniejszym ukochanym aluminiowym scale'u. Cytuj
martinnoo Napisano Poniedziałek o 12:29 Autor Napisano Poniedziałek o 12:29 (edytowane) 6 minut temu, michalr75 napisał: Pytanie tylko jakiej jakości są te rowery. W modelach XC z aluminium okazuje się ze były przypadki pękania ram. W Trekach to samo, a obejrzyj sobie na youtubie kanał Sprint Rowery jak wstawiają "rowery widzów" - nie wiem, która to już część wyszła, obejrzałem prawie wszystkie, jak nie wszystkie, tam przeważnie XC itd itp to są Treki. Fakt, jest dożywotnia gwarancja na pierwszego właściciela, tutaj mamy 3. Trzeba próbować czegoś nowego, żyjemy w takich czasach, że nawet "gdyby" coś poszło nie tak, to problem pójdzie załatwić z producentem bez problemu na własną rękę. Ile czasu i pieniędzy można przepłacać za napis Trek?! Miałem, jeździłem, to tyle. Edytowane Poniedziałek o 12:34 przez martinnoo Cytuj
michalr75 Napisano Poniedziałek o 12:34 Napisano Poniedziałek o 12:34 Patrzyłem na ten rower przed zakupem nowego roweru XC ale wybór padł na konstrukcję aluminiową, bo ja jeszcze rower dociążam okresowo torbami wyprawowymi więc nie ma lekko. Trochę się obawiałem tego karbonu do takich zastosowań. Cytuj
martinnoo Napisano Poniedziałek o 12:47 Autor Napisano Poniedziałek o 12:47 @michalr75 taki powód jest jak najbardziej zrozumiały. Na Sense masz chyba tylko 100 kg. Z aluminiowych ram to chyba najlepiej wypada Chisel, ale to też kwestia gustu. Znajomy tyra Monsuna 3, póki co bez przypału, ogólnie poleca rower. Dam Wam znać jutro pod wieczór jak się sytuacja rozwinęła. Dziękuje bardzo za taki odzew, pozytywny odzew! Dobrze, że takie fora mają jeszcze siłę, bo patrząc na facebookowe grupy, myślę sobie, że lud umiera. Cytuj
michalr75 Napisano Poniedziałek o 13:13 Napisano Poniedziałek o 13:13 (edytowane) Na FB to sami krytycy i hejterzy Chisel przekraczał budżet a nie chciałem kupować za granica. Kupiłem Meridę 500 Lite. Edytowane Poniedziałek o 13:14 przez michalr75 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Poniedziałek o 14:33 Mod Team Napisano Poniedziałek o 14:33 Sensa wpadła mi w oko kilka lat temu (jeszcze na firmowej stronie), kiedy pewnie mało kto tu o niej słyszał. Jak zeszli z ceną do 6.5 k, to sam ją linkowałem jako dobrą propozycję, choć jak kosztowała 8, to też nie było źle. W międzyczasie zdążyła mi się już odpodobać Co do Supa, to raczej wygląd mnie specjalnie nie jara, ale osprzęt i stosunkowo niska masa (ok. 1.5 kg mniej od Scale 930) zrobiły swoje (no i cena - mniejsza od tytułowej Sensy). Lapierre był do wzięcia za 7 k, a niedługo wcześniej nawet za 6.2... PS chciałem też lekkiego przesunięcia geometrii w stronę progresywną - Lapierre 68, Sup 69 vs. Sensa 70 stopni kąta główki (poprzedni model Scale 69.5, obecny 67.9 - 68.5) Cytuj
martinnoo Napisano Wtorek o 18:01 Autor Napisano Wtorek o 18:01 Cześć Tak jak widać, na pokładzie wymieniona Sensa w rozmiarze 17'. Przespałem się z tym wszystkim i stwierdziłem, że mimo wszystko chcę zostać przy tej marce i tym modelu. Dlatego też podczas rozmowy w sklepie nie robiłem pretensji tylko podszedłem od razu do tematu wymiany, . Rower już tak naprawdę był też uszykowany, z przeglądem zerowym, smaru nie żałowali nigdzie - w weekend zabiorę się za niego. Można powiedzieć, że urwałem go w tej samej cenie co tą 19'. Star Dust Limited - za 9tyś nie był do urwania - ze względu na kolor tyle dopłacać? No nieee... Ale szczerze? To tak naprawdę ten mat, ta kolorystyka wygląda super! Z tym, że w użytkowaniu może się szybciej podrapać, ale przecież będzie cały obklejony folią. No i teraz pojawia się druga kwestia. Ten mat jest delikatnie inny niż w Treku, być może to ze względu na materiał ramy, ale jak tak patrzę na niego, to wiem, że lakier nie wybaczy mi pomyłki przy obklejaniu... Będę musiał robić to mega starannie. Czuć, że jest krótszy i niższy, jakoś tak pewniej się na nim czuje. Muszę sobie wszystko poustawiać pod siebie, ale zwrócę tylko uwagę na sztycę. Na zdjęciu jest prawie idealnie ustawiona pode mnie (milimetry może w górę), ale patrząc jak jest teraz, to zostaję jej jakieś 4-5 cm "mięsa" Co mogę więcej powiedzieć... Dziękuję wszystkim za wtrącenie się do tematu 👊 Muszę podleczyć zdrówko, w miedzy czasie przygotuje sobie go i mam nadzieję, że już niedługo wypróbuję w lesie 😏 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Wtorek o 18:19 Mod Team Napisano Wtorek o 18:19 Niefajnie, że go/jej nie rozebrałeś do zdjęcia - "panie, tak się nie robi !" Popraw się następnym razem, najlepiej wrzucając foty przed i po oklejeniu - dla porównania 1 Cytuj
martinnoo Napisano Wtorek o 18:24 Autor Napisano Wtorek o 18:24 (edytowane) Wrzuciłem go tylko do domu i uciekałem z powrotem do pracy. Jutro też raczej do 22 będę, co nie zmienia faktu, że w najbliższym czasie na pewno wrócę do tematu i zdam całą relację Edytowane Wtorek o 18:28 przez martinnoo Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Wtorek o 18:33 Napisano Wtorek o 18:33 @KrissDeValnor czepiasz się. @spidelli jak coś tam nowego kupił to tylko karton pokazał 😜 @martinnoo, niech ci maszyna dobrze służy. Mi się mieszanka czarnego z czerwonym podoba. Miałem taką z nutą szarości w Scale'u. 1 Cytuj
spidelli Napisano Wtorek o 18:39 Napisano Wtorek o 18:39 @CoolBreezeOne Jest, jest wszystkie tegoroczne nabytki mają fotki na pastwisku @martinnoo 👍 ładna maszynka, oby się spisywała! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi