Rybus85 Napisano 17 Lutego Napisano 17 Lutego Siemka. Skoro będę wchodził w "ekosystem" Garmina(prawdopodobnie zakup Explore 2) to zastanawiam się nad kupnem smartwatcha od Garmina. Obecnie mam od premiery Samsunga Watch 4. Myślałem żeby iść w to dalej i kupić Watch 7. Ale z ciekawości sprawdziłem co tam u Garmina. I nie powiem,ale naszła mnie chęć na zmiany Głównie rower. Biegi,zaawansowane treningi itp mnie nie interesują. Tak naprawdę to zależy mi tylko na ekranie dotykowym(dlatego forek odpada),dobra bateria(obecnie watch 4 ładuje co 2-3 dni) i wszelkie pomiary. W sumie najbardziej zastanawiam się nad Venu 2 albo Vivoactive 5. Skoro na Watch 7 nie wydałbym więcej jak 1000zł to tutaj też do takiej kwoty. Ktoś byłby w stanie coś doradzić? Cytuj
pecio Napisano 17 Lutego Napisano 17 Lutego (edytowane) Wybór jest oczywisty - Venu 3 . Większy ekran , dłuższy czas działania , dwa razy większa pamięć ( 8 vs 4 w vivo), bardziej rozbudowane funkcje treningowo - medyczne, możliwość rozmów przez zegarek , asystent głosowy . Praktycznie pod każdym względem Venu rozwala Vivo. Edytowane 17 Lutego przez pecio Cytuj
Rybus85 Napisano 17 Lutego Autor Napisano 17 Lutego Spoko. Ale wyraźnie napisałem o cenie że nie chciałbym przekraczać ceny którą miałem zapłacić za Watch 7,czyli do 1000zł A za Venu 3 1600zł+. Więc trochę ponad budżet Cytuj
Rybus85 Napisano 24 Lutego Autor Napisano 24 Lutego W sumie zacząłem się zastanawiać nad Venu 3. Tylko za te same pieniądze jest Fenix 7S Cytuj
pecio Napisano 14 Marca Napisano 14 Marca @Rybus85 tylko po przesiadce z Szajsunga na tego Fenixa 7S przeżyjesz załamkę z powodu ekranu . No chyba ,że jesteś świadomym ortodoksyjnym userem Garmina. Cytuj
Rybus85 Napisano 14 Marca Autor Napisano 14 Marca Wiem. Nie przeszkadza mi to tak naprawdę. To nie telefon i człowiek nie wlepia tyle czasu się w zegarek co w ekran telefonu. Cytuj
Rybus85 Napisano Środa o 16:49 Autor Napisano Środa o 16:49 Teraz bije się trochę z myślami... Za cenę Fenixa 7 można trafić Forka 955 z solarem. Solar trochę kusi,no i lżejsza waga. Fenix niby lepsze materiały ale waga pewnie robi swoje. Kurczaki za duży wybór 😛 A na początku miesiąca będę starał się zamawiać. Cytuj
pecio Napisano Środa o 17:01 Napisano Środa o 17:01 Idź w Forka 955. Lepiej się go nosi i błyskawicznie zapominasz o zegarku na ręce. Bez problemów też z nim się śpi. Fenix jest wielki , ciężki i na mniejszych nadgarstkach prezentuje się jak budka dla szpaków. Jeżeli chodzi o funkcje to nawet połowy w Forku tego co tam jest nie potrzebujesz a co dopiero w Fenix'ie. 1 Cytuj
Rybus85 Napisano Środa o 17:05 Autor Napisano Środa o 17:05 No wygląd Fenixa 7 kozak. I tak celuje w 47mm bo nadgarstek jakoś 17-17,5 mam. Ja tak naprawdę to rower. Żadnego biegania. No i latem łażenie po górach. Tyle. Sporadycznie basen. Burza mózgów jest Cytuj
dfq Napisano Środa o 17:31 Napisano Środa o 17:31 @Rybus85 Miałem Fenixa 6 i z ulgą przesiadłem się na FR 955 Cytuj
pecio Napisano Środa o 17:52 Napisano Środa o 17:52 41 minut temu, Rybus85 napisał: No wygląd Fenixa 7 kozak. Skoro to ma być zegarek do brylowania na salonach ........ to Fenix. Ale jeżeli masz trochu inne , bardziej praktyczne / pragmatyczne podejście to F 955. Na rower o niebo lepiej się nadaje niż busola zwana Ognistym Ptakiem . Cytuj
Rybus85 Napisano Środa o 17:53 Autor Napisano Środa o 17:53 A jest możliwość tak jak przy fenixie odpiąć zegarkek,wrzucić w uchwyt i traktować jako nawigacje? Tak z ciekawości,bo też brałem nawet taką możliwość. Cytuj
dfq Napisano Środa o 17:58 Napisano Środa o 17:58 (edytowane) Małe to (zegarki) Edytowane Środa o 17:58 przez dfq Cytuj
pecio Napisano Środa o 17:58 Napisano Środa o 17:58 Oba robią jako nawigacja. Ale powiem szczerze zegarek raczej kiepsko się w tej roli sprawuje za sprawą rozmiaru ekranu. Można to traktować jako "awaryjny system" . Docelowo szybko zapragniesz czegoś innego. Cytuj
Rybus85 Napisano Środa o 20:44 Autor Napisano Środa o 20:44 2 godziny temu, pecio napisał: Oba robią jako nawigacja. Ale powiem szczerze zegarek raczej kiepsko się w tej roli sprawuje za sprawą rozmiaru ekranu. Można to traktować jako "awaryjny system" . Docelowo szybko zapragniesz czegoś innego. Mam "coś" innego i właśnie miałby być jako awaryjny albo w górach. Najgorsze że u mnie w okolicy w żadnym sklepie ani Fenixa 7 ani Forka 955. Człowiek by sobie przymierzył. A tak to może się trafi vivoactive. No nic. Czekam jeszcze tydzień i będę zamawiał co się trafi w lepszej kasie. Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 08:07 Napisano Czwartek o 08:07 Możesz jeszcze trochu poczekać jak nie goni bo będą wyprzedaże / promocje na Forki 955/965 . A to wszystko w związku z objawieniem się nowej kolekcji chronometrów dla triatlonistów. Cytuj
mateoJazz Napisano Czwartek o 08:24 Napisano Czwartek o 08:24 A mam takie pytanie przy okazji. Jest opcja podglądać na żywo kadencję na zegraku ? Mam Instinct 2 i sparowane z nim czujniki Cycplus. Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 08:29 Napisano Czwartek o 08:29 Tak . Ustawić musisz odpowiednie pole danych . Cytuj
mateoJazz Napisano Czwartek o 08:48 Napisano Czwartek o 08:48 17 minut temu, pecio napisał: Tak . Ustawić musisz odpowiednie pole danych . W jaki sposób ? Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia. Podczas jazdy przełączałem ekrany i nie widzę tego. A może gdzieś w aplikacji na telefonie ? Cytuj
mateoJazz Napisano Czwartek o 10:10 Napisano Czwartek o 10:10 Chyba ogarnąłem. W Connect IQ są pola danych do zainstalowania w zegarku Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 10:14 Napisano Czwartek o 10:14 Robisz to na zegarku. Np. podczas trwania aktywności rowerowej naciśnij i przytrzymaj chwilę ekran . Wyskoczy na dloe tak beleczka z opcjami. Przyciskami po lewej stronie ( dwoma dolnymi , albo dolnym i środkowym 😁) przewijasz do menu "rytm" zatwierdzasz , wyskakuje lista i tam wybierasz - rytm lub coś innego. Inna opcja to edycja ekranów w ustawieniach. Opiszę później bo jestem cały czas w locie . 1 Cytuj
mateoJazz Napisano Czwartek o 11:05 Napisano Czwartek o 11:05 Wystarczyło to co napisałeś. Już mam ogarnięte. Sprawdzę jak to wygląda na powrocie rowerem z roboty. Dzięki Cytuj
nctrns Napisano Czwartek o 11:21 Napisano Czwartek o 11:21 Też myślę nad zmianą zegarka. Mam vivoactive 3, ale bateria już powoli niedomaga, gps+spd+cad i po 5-6h pusto. Zastanawiam się nad FR965 albo epix 2. Cytuj
Rybus85 Napisano Czwartek o 13:06 Autor Napisano Czwartek o 13:06 4 godziny temu, pecio napisał: Możesz jeszcze trochu poczekać jak nie goni bo będą wyprzedaże / promocje na Forki 955/965 . A to wszystko w związku z objawieniem się nowej kolekcji chronometrów dla triatlonistów. Pytanie jak długo... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi