CoperniC Napisano Niedziela o 10:35 Napisano Niedziela o 10:35 Cześć, szukam roweru elektrycznego który ułatwi dojazdy do pracy. Zastanawiałem się nad skuterem, ale jednak e-bike będzie bardziej uniwersalny. Dystans to w zależności od dnia 20-50 km dziennie. Fajnie jeśli bateria byłaby łatwo wyjmowana i mogła być ładowana osobno. Silnik najlepiej centralny. Mam w okolicy serwis i sklep z rowerami Kelly's - czy któryś z modeli tej firmy będzie godny uwagi? Jeździłem na e-carsonie 10 i było ok. Czy warto dopłacić do wersji 30 lub 70? Lub może Tygon będzie lepszy? Rozmiar pewnie L- 184cm, dobrze żeby miał spory udźwig- ja 100kg plus czasem z 10kg sprzętu. Idealnie jeśli będzie się łapał na dofinansowanie, jeśli program ruszy. 😀 Cytuj
XC100S Napisano Niedziela o 11:03 Napisano Niedziela o 11:03 Mówiąc o dofinansowaniu kupujesz tylko w Polsce ? Czy umiesz podstawowe sprawy przy rowerze zrobić czy tylko do serwisu ? Pytam bo sklepy w Niemczech mają ceny średnio parę tysięcy złoty niższe. Cytuj
CoperniC Napisano Niedziela o 11:10 Autor Napisano Niedziela o 11:10 Dofinansowanie ma być do 2500zl, więc jeśli taniej i tak będzie z zagranicy to bez znaczenia. Jakieś podstawowe rzeczy może dam radę, ale ogólnie to serwis. Cytuj
XC100S Napisano Niedziela o 11:18 Napisano Niedziela o 11:18 (edytowane) Te niższe modele są słabe bo np piasta Shimano TX505 to prostota bez uszczelek a bębenek przy tak mocnym silniku to szybko się podda. Widelec tragedia, lepiej żeby go nie było i hamulce mt200 przy Twojej masie całkowitej to strach w oczach. Kieruj się w stronę wyższych modeli z widelcem RS Recon itd czyli od 70 w górę. Moja propozycja to https://www.bike-discount.de/en/radon-zr-team-hybrid-6.0-500-1 i trzeba go doposażyć lub https://www.bike-discount.de/en/radon-relate-8.0-625-1 Tak dla porównania i nie namawiam. Edytowane Niedziela o 11:27 przez XC100S Cytuj
CoperniC Napisano Niedziela o 13:16 Autor Napisano Niedziela o 13:16 Ten pierwszy chyba za mały udźwig, ten drugi spoko tylko rama chyba przydałaby się większa? Czyli ten będzie dużo lepszy niż carson 30? Cytuj
XC100S Napisano Niedziela o 13:23 Napisano Niedziela o 13:23 Lepszy od Carson 70 jest ten Radon Cytuj
burz Napisano Niedziela o 14:14 Napisano Niedziela o 14:14 2 godziny temu, XC100S napisał: Kieruj się w stronę wyższych modeli z widelcem RS Recon itd czyli od 70 w górę. Dokładnie tak. Cytuj
CoperniC Napisano Poniedziałek o 11:54 Autor Napisano Poniedziałek o 11:54 (edytowane) Chyba jednak pójdzie coś z importu 😀 https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-hybrid-9.0-750-1 Czy ten też będzie dobry? Plus jeszcze jakieś Cube są tam w niezłych cenach. Czy te Radony też można łatwo odblokować? Edytowane Poniedziałek o 12:09 przez CoperniC Cytuj
XC100S Napisano Poniedziałek o 14:06 Napisano Poniedziałek o 14:06 Na dzień dobry musisz wymienić łańcuch bo ten SX to słaby jest i zniszczy kasetę. Na allegro jest za 300 PLN czip oszukujący czujnik prędkości. Oczywiście nie polecam i zapoznaj się z problemami które będą występowały. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi