spidelli Napisano 22 Lutego Napisano 22 Lutego (edytowane) Bezpieczniej czymś delikatnym Edytowane 22 Lutego przez spidelli Cytuj
grzesiowu Napisano 22 Lutego Napisano 22 Lutego Nie wiem czy dobrze rozumiem że masz ramę ahead i szukałeś wideł ze sterówką 11/8 ale te co znalazłeś były z gwintem - jak by co to wydaje mi się że są do dostania stery z gwintem na taką sterówkę ... Cytuj
Burgi Napisano 23 Lutego Autor Napisano 23 Lutego W dniu 19.02.2025 o 11:52, marvelo napisał: Średnica osadzenia dolnego konusa (bieżni) zawsze jest większa niż zewnętrzna średnica rury sterowej ( w widelcach 1 1/8 jest to 30 mm vs 28.6 mm), więc jakoś to trzeba zrealizować. Czasem rura jest na dole jakby rozdęta do tej średnicy, a czasem (jak u Ciebie) jest tam zamontowany dodatkowy pierścień (przyspawany od spodu, czasem lutowany mosiądzem). Podobnie jak tutaj: Widelec rowerowy mtb gwint 1 1/8" 26'' TANGE CHROM piwoty stalowy JAPAN - gwint 1 1/8" ! koło 26'' TANGE - 17189906917 - Allegro.pl Może chińska tak, ale taka "hamerykańska" jak na filmie wygląda na solidną. Oni wszystko mają większe i grubsze. Dzielona bieżnia (a raczej stożek centrujący dolne łożysko) występuje tylko w sterach, gdzie jest oddzielny cartridge łożyska. W popularnych sterach na kulkach w wiankach dolny konus jest bezpośrednio bieżnią łożyska i nie może być rozcięty. P.S. A tu ściągawka o wszystkich rodzajach sterów: Headsets [03] Headset bearings standards - SHIS | BikeGremlin US Pytanie o taki wideł: Czy jak rura jest 1 i 1/8 ale na gwit to będzie spoko pod zwykły mostek? Ten gwint w niczym nie przeszkadza? Cytuj
Burgi Napisano 24 Lutego Autor Napisano 24 Lutego Aktualizacja: Spiłowałem lekko rant tego zgrubienia i udało się elegancko nabić bieżnie 😀 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi